НАЈБОЉИ ИГРАЧ 22. КОЛА МОЦАРТ БЕТ СУПЕРЛИГЕ: АЛЕКСАНДАР ВУЛИЋ, ЧУВАР СПАРТАКА

Млади голман блистао у Новом Саду забележивши осам одбрана

Широј јавности млади чувар мреже суботичког Спартака Александар Вулић није толико познат. Дошао је некадашњи ђак Звездине омладинске школе на север Србије, после минулог рада у Жаркову, Јавору и македонској Беласици.

Имао је иза себе и одлична издања у Првој Moцарт Бет Лиги Србије, али би сјајна партија у војвођанском дербију могла да одшкрине врата славе пулену Ненада Лалатовића. Одлучио је стручни штаб Спартака да Вулићу да предност у односу на много искуснијег Филипа Манојловића и није погрешио.

Оно што је урадио у Новом Саду може да се окарактерише као голмански докторат. Да њега није било Војводина би, сасвим сигурно, уписала прву пролећну победу, али је Александар Вулић спустио рампу. Са осам одбрана, шест унутар 16 метара, заслужио је осмицу наших извештача и потукао све конкуренте у борби за звање играча кола.

Други пут је Александар Вулић пронашао место у идеалном тиму кола. Био је врло запажен и у 11. рунди Moцарт Бет Суперлиге, када је Спартак направио мало изненађење и савладао ТСЦ у Бачкој Тополи.

Од краја септембра, односно од дуела са Чукаричким, Александар Вулић је први чувар мреже Спартака. Тада је искористио повреду Филипа Манојловића и усталио се на голу суботичког клуба. Пре дуела са Војводином, имао је прилично коректна издања на почетку пролећа против лучанске Младости и Напретка. Међутим, партија у Новом Саду му је убедљиво најбоља у каријери. Све је зачинио бравуром у судијској надокнади, приликом зицера Алексе Вукановића, када су сви видели лопту у мрежи.

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 27. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!