НАЈБОЉИ ИГРАЧ ПРВОГ КОЛА СУПЕРЛИГЕ – МИХАЈЛО БАЊАЦ

Хтела га је Црвена звезда, хтели су и прашка Славија и Ференцварош. Неки су сматрали да ТСЦ превише тражи, други да он сам премало трчи. Али Михајло Бањац је на старту нове сезоне у Моцарт Бет Суперлиги демонстрирао да је квалитет ту и да га има у изобиљу. И због тога, ас Тополског спортског клуба добитник је признања за најбољег играча првог кола Моцарт Бет Суперлиге.

Подсетимо, Бањац је обележио премијерно коло Моцарт Бет Суперлиге голом и асистенцијом у победи на гостовању код Чукаричког од 4:1, па ТСЦ после првог викенда дише за врат београдским вечитим ривалима, иако је по општем мишљењу имао убедљиво најтежи задатак.

Задатак успешно обављен, уз пресудну улогу Бањца. Поред гола и асистенције је, према подацима специјализоване платформе Comparisonator, имао је и девет успешних дриблинга, 20 пасова у последњу трећину противничке половине терена, учествовао је у 17 нападачких акција, два пута саиграчима асистирао за шутеве, добио 12 дуела у нападу… Све су то бројке које га сврставају на прво, друго или максимално треће место конкуренцији офанзивних везиста.

Од извештача Моцарт Спорта са Бановог брда добио је оцену 7,5, што је и највиша оцена додељена у првом колу српске елите, добили су је и Букари (Звезда), Натхо и Петковић (обојица Партизан), али је општа процена да је од свих њих Бањац оставио најбољи утисак и остварио највећи успех.

По „офанзивном индексу“, који представља неку сублимацију свега учињеног у нападу, само је Бибарс Натхо био бољи од Бањца, али Партизан је ипак гостовао Јавору, а ТСЦ на Бановом брду. И стога: Михајло Бањац је најбољи играч првог кола Моцарт Бет Суперлиге.

А баш у следећем колу ТСЦ против Јавора у Бачкој Тополи. Тада ће му бити уручена и плакета, а и 50.000 динара од компаније Моцарт, које ће Бањац усмерити у добротворне сврхе, тамо где он мисли да је најпотребније.

Моцарт ће, иначе, после сваког кола донирати 50.000 динара у хуманитарне сврхе, а најбољи играч те рунде добиће прилику да поменуту суму определи за установу за коју сматра да је помоћ најпотребнија. За играча месеца спремили смо донацију од 100.000 динара, а током сезоне у Моцарт Бет Суперлиги очекују вас још бројна пријатна изненађења.

 

 

Извор: https://www.mozzartsport.com/

ОБЈАВЉЕНО: 12. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!