НАЈБОЉИ ТИМ 20. КОЛА МОЦАРТ БЕТ СУПЕРЛИГЕ: ДОМИНАЦИЈА ЧУКЕ И ТСЦ-А

Родић представник Звезде, Салдања Партизана

Прибојавали смо се првог кола наставка првенства у Moцарт Бет Суперлиги, највише због потенцијално тешких терена и времеснких услова. Међутим, после готово двомесечне паузе имало је шта да се види.

Пролећна премијера протекла је без велихих изненађења, Партизан и Црвена звезда су минималним победама против Јавора, односно Вождовца, наставили шампионску трку. Озбиљност су показали Чукарички и ТСЦ главни претенденти за места у Европи.

Можда лакше него што се очекивало Чукарички је прошао кроз Сурдулицу (3:0). Отуда и доминација Брђана у најбољем тиму 20. кола. Сигуран на голу био је искусни Ненад Филиповић, као и штопер Вукашин Јовановић. Бивши штопер Црвене звезде је кумовао првом поготку тима Гордана Петрићч, уједно показао озбиљан раст форме.

Ипак, главна снага Чукаричког на југу Србије био је млади Игор Миладиновић. Показао је омладински репрезентативац Србије да би могао да се афирмише током пролећа и постане још једна велика продаја Чукаричког. У одсуству Тедића, улога нападача припала је Луки Аџићу. Бивши Звездин члан је одрадио посао изнад очекивања и уписао две асистенције.

ТСЦ није био тако сигуран на гостовању ИМТ-у. Али је одрадио посао и одбранио велики предност и капитал у односу на претенденте за треће место. Поново је екипа Жарка Лазетића почивала на квалитетима Цветковића и Стојића, док се у тиму кола нашао и везиста Кувељић.

Велики посао у судару са имењаком одрадио је крагујевачки Раднилки (3:2). Довољно да се у Моцартовом избору нађу стрелац вансеријског гола Виџи, као и Видосављевић.

Вечити збирно имају два представника. Водећи погодак против Вождовца био је довољан разлог да Милан Родић заузме позицију левог бека, док је Салдања још једном био човек одлуке и донео црно-белима капиталне бодове. Најозбиљнији кандидат за играча сезоне.

Тим 20. кола Moцарт Бет Суперлиге: Филиповић (Чукарички) 7, Цветковић (ТСЦ) 6,5, Јовановић (Чукарички) 7, Стојић (ТСЦ) 7, Родић (Ц. звезда) 7 – Кувељић (ТСЦ) 7, Миладиновић (Чукарички) 8 – Вижди (Раднички КГ) 8, Аџић (Чукарички) 8, Видосављевић (Раднички КГ) 7,5 – Салдања (Партизан) 7.

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 13. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!