НАЈБОЉИ ТИМ 23. КОЛА МОЦАРТ БЕТ СУПЕРЛИГЕ

Потрајало је, али су и у Сурдулици дочекали да њихови фудбалери буду у идеалном тиму кола Моцарт Бет Суперлиге.

Прошло је 23. коло, а Радник је направио највеће изненађење и остварио најубедљивију победу: са 3:0 у гостима је прегазио Раднички из Ниша. И самим тим, логично је да буде Сурдуличана међу идеалних 11. На првом месту је Борко Дуроњић, који је овог пута лауреат за најбољег играча кола.

Али, место међу 11 најбољих су заслужили и дефанзивци Филип Јовић и Александар Кадијевић, којем се пишу две асистенције у победи над Нишлијама.

Два места у тиму кола поново су резервисана за Крагујевчане, који су уписали четврту победу у четири пролећна кола. Штопер Слободан Симовић је први пут ове сезоне међу “идеалнима”, а друштво му прави десни бек Мехмед Ћосић, такође дебитант у овом избору, мада он је зимус стигао на “Чика Дачу”.

И на крајњем северу земље има кандидата за тим кола. Спартак је као гост победио Вождовац на Крову (2:0), па су места у идеалних 11 заслужили везисти суботичког састава Јован Лукић и Александар Тодороски.

Блистао је минулог викенда тандем Партизана Самед Баждар – Бибарс Natho. Док је искусни везиста један од најбољих играча лиге и чест гост у идеалних 11, а сада је заслужио са два гола против Железничара (3:1), млади нападач је први пут заслужио ову почаст, али на какав начин: сва три гола црно-белих су били Баждарова режија: први је постигао, за други асистирао, а код трећег је изборио пенал.

И још једно ново лице у тиму кола стиже из Ивањице: млади везиста Лазар Мићић је са голом и асистенцијом у ремију са Војводином (2:2) заслужио да се нађе у Идеалних 11.

На голу, стара кајла – Саша Стаменковић. Искусни ас задужен за миран сан и за европске амбиције лучанске Младости, који је спустио ролетну на голу у Новом Пазару.

Идеални зим 23. кола Moцарт Бет Суперлиге чине (4-2-3-1): Стаменковић (Младост) 7 – Ћосић (Раднички КГ) 7, Јовић (Радник) 7, Симовић (Раднички КГ) 7, Кадијевић (Радник) 6,5 – Natho (Партизан) 7,5, Лукић (Спартак) 7,5 – Дуроњић (Радник) 8, Тодороски (Спартак) 7,5, Мићић (Јавор) 7,5 – Баждар (Партизан) 7,5.

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 04. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!