НАЈБОЉИ ТИМ 24. КОЛА МОЦАРТ БЕТ СУПЕРЛИГЕ

Играчи из седам суперлигаша у идеалних 11

Минуло суперлигашко коло обележио је узбуљив и врло садржајан вечити дерби те не чуди што значајан део тима кола заузимају актери највеће утакмице у Србији. Феноменални Александар Јовановић је успео да заустави практично све што је било у домену изводљивог, па је и са две лопте у мрежи сасвим заслужено понео епитет играча кола. Уз голмана Партизана, за место међу најбољима током продуженог викенда иза нас од играча из Хумске изборио се и Алдо Калулу, стрелац другог гола за црно-беле, а једини тим који у идеалниј 11 има више представника је управо највећи ривал актуелног лидера шампионата.

Урош Спајић је потврдио да има капацитет да преузме лидерску улогу у актуелном тиму црвено-белих. Представљао је штопер црвено-белих стуб дефанзиве шампиона Србије, а партију је украсио и првим голом на утакмици. Уз Спајића, у тиму кола су се за место изборила још двојица играча Црвене звезде – Хван Ин Бом и Мирко Иванић. Двојац везних играча је држао конце игре црвено-белих и редовно стварао вишак услед којег су се последња линија Партизана и Јовановић често налазили на ветрометини, те су као покретачи већине офанзивних креација Звезде били неизбежан део тима кола.

„Несрећу“ да 24. коло Моцарт Бет Суперлиге донесе један од најсадржајнијих вечитих дербија годинама уназад имао је Раднички из Крагујевца којем су Звезда и Партизан украли део славе и делимично у сенци оставили серију победа екипе Феђе Дудића. Једини суперлигаш који има максималан учинак у пролећном делу сезоне успео је да у завршници сусрета сломи оптпор Радника, а међу најистакнутијима у гостима Сурдуличанима су били су стрелац гола вредног три бода Килијан Бевис и дефанзивац Слободан Симовић.

Уз јунаке вечитих ривала и Крагујевчана запажено издање пружио је Стефан Хајдин. Бек Железничара постигао је два поготка и асистирао Лакићевићу за победоносни гол у сусрету са Радничким из Ниша, а услед ситуације у којој се налази претпоследњи тим првенства учинак додатно добија на значају.

Друга бековска позиција припала је Александру Варјачићу, асистенту за гол Лучанаца који су после само пола минута борбе сломили отпор Чукаричког, док су се у идеалних 11 нашли и режисери победа Војводине и ИМТ-а Матеус Индио и Лука Луковић.

ТИМ КОЛА (4-2-3-1): Јовановић (Партизан) 7,5 – Варјачић (Младост) 7, Спајић (Ц. звезда) 7, Симовић (Раднички КГ) 7, Хајдин (Железничар) 7,5 – Хван (Ц. звезда) 7, Матеус Индио (Војводина) 7 – Калулу (Партизан) 7, Иванић (Ц. звезда) 7,5, Бевис (Раднички КГ) 7 – Л. Луковић (ИМТ) 7,5.

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 11. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!