НАЈБОЉИ ТИМ 26. КОЛА МОЦАРТ БЕТ СУПЕРЛИГЕ

Петорица играча Звезде међу идеалних 11 

Вратила се Црвена звезда на прво место табеле Моцарт Бет Суперлиге, а вратила се и да доминира идеалним тимом кола. Сурова победа над крагујевачким Радничким (5:0), хитом пролећног дела сезоне, лансирала је чак петорицу играча црвено-белих у прву поставу 26. кола шампионата.  По двојицу „представника“ имају лучанска Младост, која је била на ивици да победи Партизан (1:1) и Војводина, која је успела да сломи Нови Пазар (1:0) и веже хет-трик победа.  

Но, кренимо редом:  Није Партизан створио неко брдо шанси у Лучанима, тешко су црно-бели пробијали бедем Младости испред шеснаестерца, али оно што је ишло ка голу успевао је да одбрани Саша Стаменковић. Искусни чувар мреже је имао фантастичне одбране: зауставио је Захидову „кифлу“ у првом и Натхов ударац, који је укротио ногом у паду у другом делу. Заслужио је Стаменковић да се пети пут ове сезоне нађе у идеалном тиму. 

А, са десне стране биће му добро познато лице – Александар Варјачић. Можда би рекао да крилни бек Младости проживљава другу младост у дресу Младости, а ми бисмо рекли да игра боље него икад. Поново је био асистент за гол, чиме је заслужио да се шести пут ове сезоне нађе у идеалном тиму.   

Штопер Војводине Сеид Кораћ је био најзаслужнији од дефанзиваца Лала што Нови Пазар (1:0) није успео да дође до гола на „Карађорђу“ и ово му је дебитантски наступ у тиму кола, док је млади централни дефанзивац Јавора Ђорђе Скоко, који је блистао против Железничара у Панчеву (1:0), други пут међу идеалних 11. Милан Родић поново игра на врхунском нивоу, као и цео црвено-бели тим.   

Сјајно пролеће има Ин Бом Хван, који је дириговао игром Звезде против Радничког и заслужио да се четврти пут нађе у тиму кола, док је Његош Петровић то изборио највише због победоносног гола против Пазара.   Дочекао је и Небојша Бастајић, јунак победе Напретка над нишким Радничким (1:0) да се први пут нађе у тиму кола у овој такмичарској години. Мирко Иванић игра перфектно у наставку сезоне, а можда је још бољи од њега Александар Ћирковић, који је најбољи стрелац ТСЦ-а у другом делу шампионата. Био је поново сјајан у минулом колу са два поготка у мрежу Спартака.   

На крају, Шериф Ендиаје се у потпуности пробудио, разиграо и постао перманентна опасност по све голмане. Радничком је спаковао два за понети и постао јунак 26. кола Моцарт Бет Суперлиге.   

Дакле, најбољи тим 26. кола Моцарт Бет Суперлиге чине: Стаменковић (Младост) 7 – Варјачић (Младост) 7, Кораћ (Војводина) 6,5, Скоко (Јавор) 7, Родић (Ц. звезда) 7 – Хван (Ц. звезда) 7,5, Петровић (Војводина) 7,5 – Бастајић (Напредак) 7,5, Иванић (Ц. звезда) 7,5, Ћирковић (ТСЦ) 8 – Ендиаје (Ц. звезда) 8.

ОБЈАВЉЕНО: 18. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!