НАЈДУЖИ СТАЖ У ТСЦ-У: ЈОРГИЋ ОСТАЈЕ ЈОШ ГОДИНУ ДАНА У БАЧКОЈ ТОПОЛИ

Нови уговор за искусног чувара мреже

(Од дописника из Бачке Тополе)

Отишао је Ненад Филиповић овог лета напустио ТСЦ и отишао у Чукарички, деловало је да ће и други ветеран на голу Тополчана да потражи нови клуб. Иако је већ било најављено да је слободан играч због истека уговора, Немања Јоргић је ставио потпис на папир који му гарантује још годину дана боравка на северу Србије.

Он је још 2015. постао члан Тополчана тако да ће и девету сезону за редом конкурисати за место међу стативама у истом клубу.

Афирмисао се прошле сезоне млади Вељко Илић и постао избор број један у екипи Жарка Лазетића. Филиповић је пресељен на клупу уз младог Бурсаћа, те је уз Јоргића тим имао четири голмана у ростеру. Након што је фудбалер са пасошем Канаде послат на позајмицу у Спартак из Суботице, искусни чувар мреже је постао трећа опција и није бранио на такмичарским мечевима. Ипак, Јоргић је у клуб дошао још док се тим такмичио у трећем рангу и сведок је успона ТСЦ-а. Бранио је укупно на више од сто утакмица у свим такмичењима. Јоргић је поникао у омладинској школи Војводине, те је био члан и Палића, Слоге из Темерина, Спартака из Суботице и Беочина, одакле је и дошао у Бачку Тополу.

Јоргић је после Антонића још један фудбалер који је продужио уговор овог лета и путоваће са екипом на припреме у Словенију. Пошто је клуб довео и Николу Симића, очекује се да поново Јоргић буде избор број три у клубу, али и неко ко својим искуством може да значајно допринесе млађим колегама. Никола Бурсаћ ће како ствари стоје напустити редове вицешампиона Србије.

ОБЈАВЉЕНО: 03. 07. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!