НАЈЛЕПШИ ПОКЛОН ЗА 105. РОЂЕНДАН: ТЕКСТИЛАЦ ИЗ ОЏАКА ОД ЈЕСЕНИ НОВИ ЧЛАН СУПЕРЛИГАШКОГ КАРАВАНА У ФУДБАЛУ

Оџачки Текстилац је победник једног од два баража за попуну фудбалске Суперлиге.

Плаво-бели су у двомечу са Јавором из Извањице били успешнији и потпуно заслужено се из Прве лиге преселили у најелитније фудбалско такмичење у Србији.

Улазак у Суеперлигу је највећи успех у историји клуба. Многи становници Оџака и западне Бачке нису ни свесни колики је успех направио тим Текстилца, који ће од јесени играти са Црвеном звездом, Партизаном, Војводином… Суперлигашки статус је плод марљивог и педантног рада свих структура у клубу.

– Честитам пре свега свим играчима, стручном штабу, Управи клуба и нашим навијачима на пласману у елиту – казао је председник клуба Јован Милетић. – Очитали смо фудбалску лекцију Јавору и доказали квалитет на делу. Ово је за све нас велики изазов, времена је мало, а обавеза много. Оно што нас очекује у наредном периду, поред комплетирања играчког тима, су радови на нашем Градском стадиону како бисмо дочекали утакмице у Суперлиги. На почетку мораћемо да будемо домаћини на гостујућем терену.

Током баража фудбалери Текстилца су имали огромну подршку верних навијача, којима су симболично после великог успеха у Ивањици поделили своје дресове. На мечу против Јавора, поготово у реваншу, прштало се на све стране, водила се борба за сваки педаљ терена, и за приказану игру играчи су добили највише оцене.


Великани на коленима

Током целе сезоне Текстилац је пружао запажене партије са одличним резултатима. Овога пута издвојићемо само неке тријумфе, попут победе над повратником у Суперлигу ОФК Београда, два пута пторив Инђије и Смедерева. Права рапсодија је била против београдског Графичара и то са Костом Недљковићем и Јованом Мијатовићем, који је тим из Оџака на Градском стадиону победио 4:0. По општој оцени то је била најбоља партиза изабраника Бранка Милачића у завршеној сезони.


Бранко Мирјачић се, као фудбалски тренер, доказивао у београдском Партизану и многим клубовима у иностранству. Улазак у Суперлигу је и за њега велики успех.

– Овога пута мотивација је пресудила у односу на искуство – резимирао је утиске Бранко Мирјачић. – Утисци су још увек свежи. Јавор је био фаворит у баражу, али смо успели да искористимо дату нам прилику и донесемо велику радост како члановима клуба, тако и целој спортској јавности општине Оџаци.

Фото: Приватна архива

 Игру Текстилца карактерисала је чврста одбрана, са најмање примљених голова у сезону. На 39 мечева Текстилац је примио 28 и постигао 46 голова. Убитачан тандем штопера Филип Станојевић и капитен Никола Маријановић били су значајна превага у постизању оваквог успеха, као и голман Бојан Брач. Никако не треба да се занемари учинак ни осталих фудбалера, који су, свако на свој начин,  дали допринос. Екипа је сада на одмору, а прозивка је заказана за 17. јун.


Славље

Управа Текстилца са председником Јованом Милетићем на челу наградиће симпатизере и пријатеље клуба лепим дружењем које ће бити организовано наредне седмице. Улазак у суперлигашко друштво није сваки дан, тако да ће Оџачани да, како и доликује, прославе највећи успех у историји Текстилца.


Страхиња Јовин

Фото: С. Јовин
 
ОБЈАВЉЕНО: 06. 06. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!