НАЈТЕЖЕ ТЕК ДОЛАЗИ

СТАРОПАЗОВЧАНИ ПОЧЕЛИ ОПЕРАЦИЈУ ОПСТАНАК

Јесенас насукани брод Јединства кренуо је узводно од старта нове сезоне. Победа ће бити снажан ветар у леђа, али за успешну пловидбу биће неопходни и јачи завеслаји. Гости из Елемира, са мањи брига, стигли су на мегдан Пазовчанима који су у меч ушли само са једном жељом, да освоје бодове.

Меч до одласка на одмор није обећавао испуњење жеља, гости су били активнији, док су фудбалери Јединства почели стегнуто и препустили иницијативу садржајнијем противнику.

Измене на почетку другог дела биле су успешне, Марко Булат донео је сигурност у одбрани, али и често прелазио у напад, док је новајлија Лука Шљукић био освежење за анемичну навалну петорку. После вођства, могао је да реши дилему око победника. На добро додавање Данила Миленковића имао је времена да се намести, али брзоплето је реаговао и донео само уздахе навијачима.

Гол одлуке био је ремек-дело Миленковића. Крупним кораком прошао је по десној страни, претрчао чуваре и истрчалог Голмана Николу Галина, а онда несебично упослио Предрага Радића, коме није било тешко да погоди средину гола.

Тако се новајлији из Зрењанина посрећио меч у плаво-белом дресу, за разлику од старијег брата Петра, који је промашио зицер за победу у мечу Радничког са Кабелом.

– Први меч је по неписаном правилу најтежи, али за нас ће и сваки наредни бити такав – каже Драган Огризовић, члан сгручог штаба Јединства.- На пролећној премијери остварили смо значајну победу, иакото није била блистава игра на лошем терену. Могли су гости да оду непоражени да је усамљени Милош Савановић био присебнији, али и наша одбрана, поготово голман Милић благовремено су реаговали.

Промашај као да нам је раширио крила, наставили смо силовитије и одлучније, створали неколико прилика, промашили смо два зицера, а један искористили.

Јединству следи гостовање у Руми лидеру Словену, који је јесенас био убедљив (3:0). Увек је присутна жеља за реваншом, али победа је, руку на срце, можда, немогућа мисија.

М. Бзовски

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 08. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!