НАЈВЕЋИ ПОСАО У ИСТОРИЈИ ТСЦ-А: БАЊАЦ У KРАСНОДАРУ ЗА 1.600.000 + 900.000 + 20%

Црвена звезда је сматрала да ТСЦ претерује када тражи седмоцифрено обештећење, прашка Славија се такође повукла, Ференвцарош се само интересовао, али није кренуо у конкретну акцију. И ту се отворио простор за Kраснодар, који ће према сазнањима Спортског журнала, потврђених и Моцарт Спорту, бити нови клуб Михајла Бањца.

Најбољи играч првог кола Моцарт Бет Суперлиге у избору наше редакције је наводно договорио све услове селидбе у Русију. А и ТСЦ ће финансијски одлично проћи. Kако пише Журнал, Тополском спортском клубу ће на име обештећења припасти 1.600.000 евра фиксно, а укупна цена би са бонусима могла да нарасте и на 2.500.000. Према информацијама Моцарт Спорта ТСЦ ће задржати и 20 одсто од наредне продаје.

Подсетимо, Бањац је нову сезону у Моцарт Бет Суперлиге почео са голом и асистенцијом у победи од 4:1 на гостовању код Чукаричког па је одмах проглашен за играча кола. Прошлу сезону је завршио са учинком од седам голова и 10 асистенција.

Већ дуго се чека клуб који ће му каријеру одвести на виши ниво. Очигледно, Kраснодар ће бити тај. Штета за српски фудбал, али свакако добра вест за Бањца. И ТСЦ, јер ова је продаја убедљиво највећи посао у историји клуба из Бачке Тополе, пошто је претходни рекорд држао Ненад Лукић са ценом од 300.000 евра за трансфер у Хонвед. Владимир Силађи се за 150.000 евра одселио у Јужну Kореју и обукао дрес Гангвона, али одлазак Михајла Бањца у Kраснодар је сасвим друга димензија.

Извор: https://www.mozzartsport.com/

ОБЈАВЉЕНО: 13. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!