НАСТАВАК ПЕРМАНЕТНЕ ЕДУКАЦИЈЕ ТРЕНЕРА УЗ ЗАНИМЉИВЕ ПРЕДАВАЧЕ

Семинар за тренере Српске лиге ВОЈВОДИНА, Војвођанских фудбалских лига и ОКП лига (млађих категорија) одржаће се у понедељак, 26. фебруара 2024. године, на Факултету за спорт и физичко васпитање  у Новом Саду (Ловћенска 16) са почетком у 18,00 часова.

Предавач на семинару са темом „Тренинг снаге са млађим категоријама биће уважени професор Марко Стојановић, док ће на тему „Тренер за памћење“ предавач бити Андрија Герић, прослављени спортиста и психолог.

 

Марко Стојановић је спортски научник, кондициони тренер и професор на ФСФВНС.

Основне и последипломске студије завршио је на Факултету физичке културе у Новом Саду, а уједно је и дипломирао на вишој кошаркашкој школи у Београду.

Докторирао је 2008. године, у области спортских наука под менторством проф.др Сергеја Остојића.

Марко Стојановић је преко двадесет година ангажован у области дијагностиковања, контроле и праћења стања тренираности и кондиционе припреме врхунских спортиста.

Током своје професионалне каријере је одржао више предавања из области Теорије тренинга, Антропомоторике и функционалних тестирања на стручним скуповима и семинарима у земљи и иностранству, а на нашем факултету предаје предмете Kошарка и Теорија спортског тренинга.

Објавио више од 40 радова у референтним међународним часописима из области спортских наука и био позивни предавач на више међунароних конференција.

Обављао је функцију спортског научника у националном тиму Србије у фудбалу и кадетске женске кошаркашке репрезентације, као и националног тима Румуније у кошарци (мушкарци и жене).

Био је кондициони тренер ФK Партизан и ФK Олимпија (Љубљана), а такође је и персонални тренер многим врхунским кошаркашима и фудбалерима.

 

Андрија Герић је прослављени српски одбојкаш који је са одбојкашком репрезентацијом Југославије освојио бронзану медаљу на Олимпијским играма 1996. у Атланти и златну медаљу на Олимпијским играма 2000. у Сиднеју. Са репрезентацијом, за коју је наступао 15 година,  је још освојио златну медаљу на Европском првенству 2001. Играо на позицији средњег блокера за познате европске клубове као што су Лубе Мачерата из Италије и Фенербахче из Турске.

Иза њега је 20 година искуства у врхунском одбојкашком спорту, много успона и падова, финалних утакмица, повреда и победа. 

После каријере се академски едуковао и стекао звање дипломираног психолога и у исто време завршио НЛП методологију за Менталног тренера.

У раду користи знања из психологије и практичне психологије и трудим се да спортиста може да примени све оно што раде одмах на првом тренингу и првом мечу или трци.

До сада је радио са преко 450 спортиста из разних спортова попут: фудбала, кошарке, одбојке, тениса, рукомета, ватерпола, атлетике, шаха, бициклизма, једрења, џиу-џице, ММА, K1, триатлона, пливања, стоног тениса, голфа, мачевања, јахања, текводоа и осталих спортова.

Његова мисија је помоћи спортистима да се остваре, побољшаљу свој резултат и достигну све оно о чему сањају.

 

ОБЈАВЉЕНО: 23. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!