НАСТАВАК САРАДЊЕ ОФК БЕЧЕЈА 1918 И ДРАГАНА ИВАНОВИЋА НА ОБОСТРАНО ЗАДОВОЉСТВО

Руководство ОФК Бечеј 1918 је овог лета показало далеко више предузимљивости, јер су, како су и најавили, брзо разрешили долему око тренера. Сви су били задовољни тиме што су вођени искусним тренером Драганом Ивановићем изборили опстанак у српсколигашком каравану, али то није била гаранција да ће се успешна сарадња наставити.

– Тренер нам је коректно по завршетку сезоне рекао да би волео да наставимо сарадњу и саопштио нове услове. Сели смо у руководству и видели шта од тога можемо да испоштујемо. Дошло је до малих корекција и нови разговор је донео успешан исход, па можемо да саопштимо са тренер Драган Ивановић остаје на чело стручног штаба нашег клуба. Наишло је то на добар одјек међу играчима, не само нашима, већ и онима који би желели да нам се придруже у предстојећем прелазном року. Очито, да, поготово млађи играчи, желе да раде са тренером ствараоцем калибра Драгана Ивановића. Сада остаје да су изабере повољан термин за почетак припрема и активно спроведе прелазни рок, како не бисмо дошли у ситуацију као у неким утакмицама да на клупи имамо само резервног голмана и једног или двојицу играча, рекао нам је председник српсколигаша са Тисе Недељко Васић.

Како прелазни рок у српском фудбалу почиње 27. јуна и траје до 13. септембра, већ су неопходне одређене радње у том смеру. Неким играчима из минулог издања ће се, свакако, захвалити, а има и оних са којима се ни по коју цену не сме растати. Коначну рећ ће, свакако, дати тренер Драган Ивановић, како би могао да склопи жељени играчки мозаик за нову сезону. Акценат ће бити на млађим играчима, али се неће одбити искуснији који желе да да играју крај обале Тисе.

– Одмах по завршетку сезоне рекао сам да бих волео да наставим започет посао у Бечеју и задовољан сам што је дошло до наставка сарадње. Сада ће бити лакше, јер смо се већ међусобно упознали, изнео сам им свој став око прелазног рока и заједно ћемо, верујем, успети да обезбедимо ростер који ће играти значајнију улогу у српсколигашком фудбалу, а не да се клуб са таквим рејтингом бори за опстанак. Имајући у виду тропске врућине, очекујем да са припремама стартујемо 8. јула. Биће довољно времена да се квалитетно припремимо, јер за то имамо оптималне услове на свом стадиону. Предложићу руководству клуба да се омогући играчима, пошто има доста путника, да две недеље проведу заједно у Бечеју, како би могли два пута дневно да тренирамо и међусобно се боље упознамо. Биће новина у раду, али све у циљу да нову сезону дочекамо далеко спремнији и играчки квалитетнији, обећава тренер Драган Ивановић.

Неће лето проћи без одређених инвестиција у пољу инфраструктуре, али о том потом.

В. Јанков

И даље заједно: Спортски директр Милош Андрић, тренер Драган Ивановић и председник Бечејаца Неделко Васић – фото: В.Јанков

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 20. 06. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!