НЕ ИДЕМ ИЗ НАФТАГАСА

НИКОЛА ГРБИЋ, КАПИТЕН ЕЛЕМИРАЦА, ОДБИО ПОЗИВЕ КЛУБОВА

Капитен Нафтагаса, Никола Грбић, највише времена провео је на терену и недостаје минут до 1.350, колико износи максималан учинак. Појаснио је овим речима.
– У последњем колу и последњем минуту меча против Подунавца, добио сам други жути картон, а од старта трке нисам излазио са терена. У казненом простору противнички играч ме је закачио, пао сам корак после, лопта је отишла и судија ме опоменуо због наводног симулирања. Нисам се сложио, али је његова последња и док сам стигао до свлачионице, одсвирао је крај – каже Грбић.
Почео је на позицији десног бека, а после петог кола и повреде Марка Самарџића, лоцирао се на месту штопера и сјајно командовао последњом линијом.
– Није ми страно, играо сам и раније и на српсколшигашким теренима док сам бранио боје Радничког из Зрењанина. Потребе екипе ставља у први план – додао је лидер екипе из Елемира
Задовољан је учинком у дебитантској сезони.
– На осмом смо месту и уписали смо седам победа и два ремија за 23 бода, колико имају и Новобановчани, корак испред. Могли смо и више и нисмо заслужили пораз од Подунавца, једини на нашем терену, као ни поред Тамиша. Против Динама 1945, код 1:1 имали смо два зицера, оба промашили и брзо су нас казнили. Кад се све измери, задовољни смо.
Постигао је један погодак и очекује да ће у наставку екипа бити ефикаснија.
– Стварамо шансе, али је изостала концентрација. Добро ћемо се спремити и покушати да у наставку урадимо више и будемо што ближи водећим екипама. Код прекида игре одлазим пред противнички гол, а често се искрадам по десном боку и убацујем лопте у казнени простор. Није ми офанзива страна, физички сам увек спреман и могу да издржим напоре меча.
Претходних неколико година, у свакој првенственој паузи, Грбић је имао позиве и понуде других клубова.
– Тако је и ове зиме, први позиви стигли су у финишу јесење сезоне и наставило се и ових дана. Упорни су из Војвођанске лиге и из једног српсколигаша. Увек одговорим на позив, саслушам и свима сам рекао да не мрдам из Нафтагаса и да ми није ни на крај памети да променим средину. Ово ми је трећа сезона, претходне две играли смо у Војвођанској лиги и пласман у Српску био је историјски за клуб. Овде се држи реч и све је под конац и зашто бих преко хлеба тражио погачу – био је јасан Никола Грбић, капитен Нафтагаса.

Б. Цвијетић

МЛАДИ НЕМАЈУ ИНТЕРЕСОВАЊА

Лидер Елемираца је напоменуо да ће екипа бити освежена.
– Колико знам, план је да се екипа још више подмлади и тиме добије на свежини и енергији. Млађих је све мање, фудбал их не занима, не воле напоран рад. Ми старији из екипе смо, прошлог лета, молили појединце да не одустану, неке да поведу рачуна о изгледу, да се не запусте и били су успешни. Лично сам питао неке из Војвођанске лиге да дођу и покушају код нас. Одбили су, а имају потенцијал — изнео је Грбић.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 23. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!