НЕДЕЉНИ МАТИНЕ У НОВИМ БАНОВЦИМА БЕЗ ГОЛОВА

Утакмица између Омладинца и ОФК Кикинде у Новим Бановцима није оправдала епитет дербија 16. кола Српске Лиге Војводина. Играло се од почетка у спором ритму, домаћи су у одбрани поставили ниски блок и из транзиције покушавали да угрозе противнички гол.

Кикинда је прва стигла до прилике на истеку 9. минута, набачену лопту од стране Молнара, на 8-9 метара од гола волеј ударцем је захватио Мирков и послао под пречку, одакле је бравурозном парадом извадио Богуновић. Узбуђења није било до 32. минута када је после центаршута Живојнова најсналажљивији у казненом простору домаћих био Ивановић, али је са 13 метара упутио шут поред гола. Црвено-бели из Кикинде јесу приказали зрелију игру, али до одмора нису успели да нађу пукотину у одбрани Бановчана.

Домаћи у наставак улазе са сасвим другачијим ставом, као да је нека друга екипа изашла на терен. Играо се 54. минут када је виђена прелепа акција у којој су актери били Тодоровић, Дашић и Добријевић, овај потоњи је покушао са 6 метара да савлада Опарницу, али му је голман гостију ушао у шут и одбранио. Из једног од ретких контранапада гости су у 69. минуту пропустили идеалну прилику за вођство, Молнар је идеално послужио Вемића, а овај подлетео под лопту и са два метра главом пребацио гол. Све до 87. минута ништа посебно није се дешавало на терену, а онда је Опарница дегажирао лопту, халф домаћих је лоше захватио главом и упослио противничког нападача Молнара који је изашао сам пред Богуновића, али није успео да га савлада јер је овај храбром интервенцијим сачувао своју мрежу. 

Реми је и најправеднији исход овог меча, а актери су остали дужни публици за бољу представу. Наредног викенда Омладинац гостује у Белегишу екипи Подунавца, а ОФК Кикинда на свом стадиону дочекује Бечеј.

ОМЛАДИНАЦ – ОФК КИКИНДА 0:0

СТАДИОН: ФК Омладинац. ГЛЕДАЛАЦА: 350. ГЛ.СУДИЈА: Чапо Кристијан. ПОМ.СУДИЈЕ: Вукановић Ненад и Пурић Марко. ЖУТИ КАРТОНИ: Мисић и Тодоровић (Омладинац), Ивановић, Мојсиловић и Молнар (ОФК Кикинда). 

ОМЛАДИНАЦ: Богуновић, Мисић, Максимовић, Крнета, Малиш (Тодоровић), Добријевић, Ахчин (Станимировић), Дашић, Јовановић (Великић), Аћимовић, Кнежевић (Станисављевић).

ОФК КИКИНДА: Опарница, Јокић (Радовановић), Лукић, Кецман (Ђукић), Мирков, Ивановић, Молнар, Нађпал, Мојсиловић, Живојнов (Вемић), Рафаел.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 03. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!