НЕМА БЕЛЕ ЗАСТАВЕ

Дебитант у Првој лиги одиграће трећи меч за редом против бившег суперлигаша. Вршчани су свесни да је Металац фаворит, не само у данашњој утакмици већ и за освајање првог места, али то не значи да не прижељкују наставак серије добрих резултата.
– Идемо у госте једном од главних кандидата на висок пласман и повратак у Супер лигу после две добре игре против Инђије и Златибора. Још, ипак, не знамо колико можемо у овом такмичењу, али сигурно је да ћемо дати све од себе да задржимо ниво дисциплине, борбености и концентрације да бисмо могли да се надамо повољном резултату. Игре Металца из прве две утакмице превазилазе овај ниво и мислим да је реалност њихов повратак у елитно друштво. То наравно не значи да у Горњи Милановац идемо са белом заставом, желимо да се надигравамо и да освојимо бодове – каже Ненад Мијаиловић (на слици), шеф струке.
Анализа игре ривала детаљно је урађена, али да то неће вредети много уколико у игри његовог тима буде много недостатака.
– Морамо да прикријемо наше слабости и број грешака сведемо на минимум, сами себи можемо да будемо најопаснији противник. Желимо да добре ствари из прва два кола унапредимо и да их радимо чешће, када је о играчима Металца реч требало би пуно времена када бих набрајао све оне од којих прети опасност по наш гол. Ту су пре свих Ђурић и Милошев, прошле сезоне један од најбољих стрелаца, затим Фићовић, уопште Металац је одличан спој искусних и младих перспективних играча. Радујемо се утакмици, једва чекамо да одмеримо снаге са једним од најбољих тимова лиге.
Један од најзаслужнијих за квалитет вршачке одбране у прва два кола био је Дарко Терзић. Респектује ривала, али верује да његови саиграчи могу да наставе победнички низ.
– Две остварене победе су лепа увертира за оно што нас очекује ове године. Металац је екипа за поштовање, са великим амбицијама, али надам се да ми можемо сачувати све добре ствари из прва два кола а слабије да унапредимо на виши ниво.
Млади дефанзивац истиче да екипа неће бити без подршке на овом гостовању.
– Западна Србија воли Вршац, много наших играча је из тих крајева тако да очекујемо њихову подршку у Горњем Милановцу. Надам се да ћемо их обрадовати, да ћемо се кући вратити са бодовима и да ће атмосфера у тиму остати на високом нивоу. Велики број навијача на прошлој утакмици је сатисфакција за уложени труд и обавеза да као тим будемо још бољи. Атмосфера у граду и клубу је одлична, желимо да уживамо у фудбалу и да Вршац у правом смислу буде град фудбала.

Б. Јосимов

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 15. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!