НЕМА ОПУШТАЊА, СВАКА УТАКМИЦА ЈЕ ВАЖНА

Фудбалери ТСЦ у суботу 16. септембра од 19х, у 7. колу Моцарт Бет Суперлиге Србије, на свом стадиону ТСЦ Арена, дочекују екипу Железничара из Панчева, уверени да ће добром игром оправдати прво место на табелиШеф стручног штаба Жарко Лазетић наглашава да због добрих игара на почетку првенства и предстојећег меча са Вест Хемом, играчи не треба да се опуштају.

„После паузе коју смо имали и добре серије у претходним колима чека нас нова изазовна утакмица. Играчима сам рекао да сав фокус треба да им буде само на овој утакмици. Ако не будемо какви треба против Железничара, боље да не идемо у Лондон и не играмо против Вест Хема. То што су нам неки медији већ уписали три бода или се само прича о утакмици у Лондону, нешто је што ми се не допада. То сам видео и код својих играча, први пут на тренинзима фокус није онакав какав желим. Прво играмо са Железничаром, а тек онда са Вест Хемом. Зато очекујем од играча да буду фокусирани, концентрисани и да на мечу буду онакви какви јесу. Не би зато смели да се коцкамо и олако уђемо у утакмицу. Наравно да можемо и да изгубимо од Железничара, то је фудбал, где свако свакога може да победи“, наглашава тренер плаво-белих.

Он истиче и како његови играчи морају да имају став како је свака утакмица најважнија у том тренутку, те да се само тако наставља низ добрих резултата.

„Надам се да играчи неће упасти у замку приче о утакмици која долази тек за десет дана, већ да ћемо наставити са добрим резултатима као до сада. Нас је на друго место прошле сезоне и добре резултате ове сезоне, са пет везаних победа и без примљеног гола, довело то што смо на сваком тренингу и утакмици били концентрисани, фокусирани, играли са пуно страсти и енергије и на тај начин побеђивали. Понекад и уз мало среће, али коју смо заслужили преданим радом. Зато очекујем од својих играча да нећемо изазивати срећу и судбину, те да се нећемо играти са нечим што стварамо толико времена. Из тих разлога ће ова утакмица бити велики изазов за мене и играче, да видимо колико можемо да носимо све ово што нам се дешава и овај ритам који нам предстоји“, опрезан је тренер Лазетић.

Свакако, утакмица са Железничаром биће захтевна и због умора и повреда играча ТСЦ, наглашава шеф стручног штаба плаво-белих.

„Имамо одређене проблеме са играчима. Три млада репрезентативца, што нам је импоновало, одиграли су скоро по 90 минута против Азербејџана пре само два дана и овом приликом им честитамо на победи. Проблеме са повредама имају Цветковић, Чалушић и Ћирковић, тако да ће ово засигурно бити једна врло изазовна утакмица“, закључује Лазетић.

Нападач Марко Ракоњац се сложио са тренером, али и изразио уверење да ће играчи оправдати поверење стручног штаба.

„Долази нам екипа која је показала да може да одигра јако добру утакмицу са екипама из горњег дела табеле. Мислим да ће бити тешка утакмица, јер претпостављам да долазе да се надигравају са нама. Поред свега тога свакако мислим да ћемо победити у мечу“, додаје Ракоњац.

Утакмица 7. кола Моцарт Бет Суперлиге ТСЦ – Железничар се игра у суботу 16.09.2023. од 19х на ТСЦ Арени у Бачкој Тополи. Директан пренос је обезбеђен на каналу Арена Премиум 3. ТСЦ тренутно заузима 1. место на табели са 16 освојена бодова, док је Железничар 14. са 4 бода

ОБЈАВЉЕНО: 15. 09. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!