ПРИЈАТЕЉСКА УТАКМИЦА

Лозница – РФК Нови Сад 1:2 (1:1)

Клупци – Гледалаца: 100. Судија: Немања Петровић (Лозница). Стрелци: М. Николић у 35. за Лозницу, Вукмановић у 20, Немања Илић у 71. за РФК Нови Сад.

ЛОЗНИЦА: Лучић, Живановић, Сантрач, Вићентијевић, М. Николић, Комарчевић, Радмановац, Станојевић, Матић, Дамјановић, Добријевић. Играли су још: Поповић, А. Николић, Н. Николић, Башић, Ловрић, Тешић, Петровић, Ивановић, Мићић, Дабић, Дејановић.

РФК НОВИ САД: Новић, Милошевић, Н. Илић, Радивојевић, Тричковић, Јовановић, Каришић, Ј. Илић, Вукмановић, Милосављев, Младеновић. Играли су још: Елесин, Благојевић, Андрејевић, Богдановић, Марковић, Вукасовић, Сердар, Влалукин, Вељко Илић, Пепић, Васиљев.

За прволигаше одлична генерална проба пред старт првенства. Меч као да није отворила несносна врућина, актери се нису штедели, потврђујући да физички спремно дочекују борбе за бодове.
Борбено прво полувреме протекло је у изједначеној игри. Новосађани су стекли предност, у 20. минуту после корнера Каришића прецизан је био Вукмановић. Домаћини су изједначили у 35. минуту голом као преко индига. Комарчевић је убацио лопту из корнера, на првој стативи био високи Милош Николић за 1:1.
Пријатније време у наставку мотивисало је играче да наставе у истом темпу. Већ у 52. минуту, на центаршут Бране Милошевића испред гола у низу Вукманоивић и Младеновић и нису захватили лопту. На другој страни, минут касније, реванширао се Мићић када се нашао испред Новића, али шутирао је поред гола. У 62. минуту на слободан ударац капитена Комарчевића главом је пречку погодио Добријевић.
У 71. минулу после корнера, двојица Илића били су аутори новог вођства гостију. Јован је био асистент, а Немања стрелац ударцем главом.
У последњем минуту, Дејановић је пропустио да донесе изједначење. Реми би био правичнији мада су гости са много бивших суперлигашких фудбалера и интернационалаца оставили снажан утисак и без сумње биће озбиљан кандидат за врх.

Фото: РФК Нови Сад 1921

З. Јанковић

Извор: http://www.zurnal.rs