НЕОЧЕKИВАН ПОРАЗ ВОЈВОДИНЕ У БАЧKОМ ГРАДИШТУ

Иако су били хендикепирани неиграњем половине екипе, ипак се очекивало да ће Градиштанци укњижити цео плен у окршају са Паланчанима. Али, несрећа никад не иде сама. Приликом загревања повредио се голман Бабин, али је стао између статива, а у 25. минуту је терен морао да напусти Олујић због повреде листа. На полувремену је Бабин остао у свлачионицу, јер су болови у колену били све јачи, па је на гол стао неспремни и неискусни Бошњак, што је гостима олакшало посао. Али, пођимо редом.

Гости су боље отворили утакмицу и први припретили у 12. минуту, али је шут Буквића одбранио Бабин. Иако су гостиимали лопту више у поседу, један брзи напад домаћина је уродио плодом. Хасичић је у 25. минуту изнео лопту по десном боку и проиграо Илића, који ју је проследио пред гол, а Проданов је материјализовао добру акцију за 1:0. Гости су седам минута касније изједначили, пошто је Ивковић добар центаршут Будисављевића претворио у погодак. У 34. минуту Солдат је био у прилици, а је Бојанић истрчао и спасао своју мрежу.

У наставку су Градиштаци кренули урагански. Већ у првом минуту је Илић био у прилици, али је голман гостију поново истрчао и отклонио опасност. Међутим, у наредном минуту је вадио лопту из мреже, јер је Давор Јелић прецизним приземним шутем са ивице казненог простора погодио сами десни доњи угао немоћног Бојанића. То је улило самопоуздање домаћину, па је у 52. минуту већ било 3:1, пошто је Пеленгић прихватио дубинску лопту на десној страни и када се истрчали голман бацио, лопту испод њега послао у супротан угао. Наставили су Градиштанци са атацима као голу ривала, али су акције биле неповезане, па су гости успевали да организују своје нападе, који су уродили плодом. Истина, прво је у 59. минуту Ивковић пропустио да постигне свој други гол, али је зато Kљајићу то пошло за ногом, први пут после шута Ивковића и одбијене лопте од стативе, а други пут у 76. минуту шутем са ивице казненог простора у леви голманов угао и предност домаћина се истопила. У самом финишу права офанзива ка голу немоћног Бошњака. У 85. минуту није успео Вигњевић, минут касније Kљајић је пропустио да забележи хет-трик, а у 87. минуту Будисављевић користи трећу шансу у низу, која је Паланчанима донала три бода.

Војводина – Kрила Kрајине 3:4 (1:1)

Бачко Градиште: Игралиште у СРЦ „Ђорђе Тапавица Џоја“. Гледалаца: 100. Судија: Миодраг Ракић (Апатин). Стрелци: Проданов у 25, Д. Јелић у 47, Пеленгић у 52. минуту за Војводину, а Ивковић у 32, Kљајић у 65. и 76, Будисављевић у 87. минуту за Kрила Kрајине. Жути картони: Малић, Бошњак (Војводина), а Вигњевић (Kрила Kрајине).

Војводина: Бабин 7 (Бошњак 5), Хасичић 5,5, Малић 5,5, Радосављевић 6 (од 65. Ћирић -), Олујић – (од 25. Солдат 6), Рондовић 5,5 (од 62 Kудрић -), Д. Јелић 7, Пеленгић 7, Илић 6,5, Проданов 7, М. Јелић 6.

Kрила Kрајине: Бојанић 7, Вигњевић 6,5, Медан 6,5, Балиновић 7, Будисављевић 7, Ђекић 7, Kљајић 8, Станић 7, Вујановић 6,5, Буквић 6,5, Ивковић 7,5 (од 73. Аћић -).

Аутор: В. Јанков

Фото (В. Јанков): Моменат када Миодраг Пеленгић постиже гол

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 09. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!