НЕПАЖЊОМ У ПОРАЗ

Пролећна премијера на Градском стадиону у Суботици била је неуспешна за Спартак. Један гол био је довољан Лучанцима да однесу сва три бода са севера Бачке. Иако је тим Ненада Лалатовића приказао добру игру, недостајао је прецизан пас у завршници, да натерају Стаменковића на капитулацију.

– Била је изузетно тешка утакмица против Младости, баш какву смо и очекивали. Лучанци имају искусну екипу, чија је тактика да успоре темпо јер не могу много да се тркају обзиром да у тиму имају доста старијих играча. Тако су нам се и супротставили, једна грешка нас је коштала примљеног гола, а за њих довољно да из Суботице оду са вредна три бода – каже Немања Ћаласан, капитен Голубова.

Суботичани су у првом полувремену диктирали темпо игре, надиграли теренски ривала, али их је брзоплетост спутала да ту игру крунишу головима.

– Прво полувреме смо били солидни, фалио нам је завршни пас и више вере да ћемо постићи гол. Неопходна нам је већа жеља да затресемо мрежу, јер био онда сигурно све било другачије. Кад бисмо постигли један, други би било много лакше да дамо и кренемо на победнички колосек. Овако, капитулирали смо због наше непажње. Ривал је једну шансу искористио и на крају славио.

Пред Суботичанима је за пет дана нови изазов и то покрајински дерби. Покушаће Голубови да против Војводине која је као и они лошије стартовала у наставку првенства, дођу до прве пролећне победе.

– Пре утакмице са Лучанцима смо причали на ту тему и победа против Младости би нам много значила пред дерби и гостовање у Новом Саду јер би утакмицу са Војводином дочекали са више самопоуздања и били бисмо мање оптерећени, али сада је другачије. Морамо даље, на нама је да се сад добро спремимо, изађемо из ове ситуације што пре јер нас чека тежак распоред, много тежи противници од претходна два са којима смо одиграли у овом делу првенства – јасан је Ћаласан.

М. Новковић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 21. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!