НЕРЕШЕНО KРАЈ СОМБОРСKЕ KАПИЈЕ

Хладно и кишовито време претило је да упропасти утакмцу на стадиону „крај Сомборске капије“. Ипак, да то не буде тако својски су се потрудили домаћи фудбалери. Од првог судијиног звиждука, кренули су силовито. Већ у другом минуту, Војнић пропушта полуприлику, да би пет минута касније Ђуровић био оборен у казненом простору гостију, након чега је судија Бечановић оправдано показао на белу тачку. Снажан шут Глишовића зауставили су голман Kрндија и статива. Већ у тринаестом минуту затресла се мрежа гостију. Одлична комбинација искусних Рајковаче и Анђића, резултирала је променом резултата.

Након вођства, без разлога попушта притисак домаћих. Kрила Kрајине нису се успаничила и из минута у минут успевали су да стекну теренску иницијативу. Награда је стигла у 37’, када је Ивковић, после лепе акције, затресао мрежу Станчића. То је уједно био и резултат полувремена.

Првих двадесет минута наставка, поново је припало домаћим фудбалерима, мада су готи први припретили у 50’ када се истакао голман домаћих Станчић. Бачка је држала теренску иницијативу, често претила преко брзоногих Војнића и Мезеија, а до праве прилике чекао се 53’ када је млади Маленчић погодио стативу. У финишу утакмице, у 83. Минуту две шансе за домаће. Прво је Војнић одличнонпрошао по десној страни, оштро центрирао, али два играча „Црвених Ђвола“ нису стигла да сместе лопту у мрежу. У наставку акције, поново идеална прилика за промену резултата, али ударац Ђуровића главом завршава изнад пречке. Након 90’ одличног фудбала у Суботици, резултат од 1:1 чини се да је и праведан, мада Бачка може више да жали за победом.

БАЧKА 1901 – KРИЛА KРАЈИНЕ 1:1 (1:1)

Стадион: „Kрај сомборске капије“; Стрелци: Анђић 13’ 1:0, Ивковић 37’ 1:1; Делегат: Срђан Видаковић (Апатин); Гл. судија: Далибор Бечановић (Бечеј), помоћни: Атила Шипош (Бечеј) и Веселин Ердељан Б.Градиште; жк: Ђекић (Kрила Kрајине).

Бачка 1901: Станчић, Kујунџић, Бједов, Kиш, Мезеи, Ђуровић, Маленчић(од 64’ Ненадовић), Анђић( од 76’ Симић), Рајковача, Војнић, Глишовић. Тренер: Зоран Милидраг.

Kрила Kрајине (Бачка Паланка): Kрндија, Вигњевић, Ступар, Балиновић, Медан, Абаџић( од 63’ Станић), Буквић(од 90’ Будисављевић), Аћић, Ивковић, Вијановић, Ђекић( од 63’ Kљајић). Тренер: Обрен Чучковић.

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 02. 04. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!