НЕСАВЛАДИВ СА ПЕНАЛА, ЗАУСТАВИО ВЕЧИТЕ РИВАЛЕ, ИГРА ЗА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ…

Млади голман ТСЦ-А Вељко Илић не заборавља бравуре у ремију с вечитим ривалима

За једног од најквалитетнијих суперлигашких голмана Вељка Илића (19), 2023. година је почела на најбољи начин. ТСЦ је продужио уговор са стандардним чуваром мреже до лета 2025.

– Ово је показатељ да ТСЦ верује у мене – истaкао је Илић.

Бранио је 18 утакмица, у шампионату.

– Презадовољан сам с обзиром на то да ми је ово прва полусезона у сениорском фудбалу. Сигурно је могло и боље у неким ситуацијама. Али и ово где смо сад, трећа позиција на табели је одличан успех.

Талентовани чувар мреже не заборавља бравуре у ремију с вечитим ривалима.

– Најтежа интервенција против Партизана био је ударац Слободана Урошевића са ивице казненог простора. Лопта је ишла у доњи леви угао, али сам успео да је одбијем у корнер. Против Звезде памтим одбрану Букарију са 12 метара полувисоко у десни угао.

ТСЦ зимује на трећем месту са 39 бодова.

– Увек може боље, али морамо да будемо задовољни високим пласманом. Неочекивано смо ремизирали код куће са Јавором и били поражени од Новог Пазара. Са гостовања Напретку смо морали да се вратимо са још два бода, јер смо били много бољи.

Само је јесењи првак Црвена звезда примила мање голова (седам) од ТСЦ-а. Илић одбија да приграби све заслуге за свега 12 капитулација.

– То је тимски успех. Током првог дела првенства играли смо одличну одбрану, испуњавали дефанзивне захтеве и вратило нам се тако да смо друга најквалитетнија дефанзивна екипа шампионата.

Присетио се Илић како му је тренер Жарко Лазетић на почетку сезоне указао поверење упркос искуснијима Ненаду Филиповићу (35), Немањи Јоргићу (34) и Николи Бурсаћу (21).

– Бурсаћ је требало да брани у утакмици с Чукаричким, али се повредио на последњем тренингу пред дуел на Бановом брду. Тренер Лазетић је мени указао поверење, на чему сам неизмерно захвалан. Искористио сам шансу и задржао се до краја првог дела првенства – закључио је Илић, голман трећепласираног тима елитног ранга.

ТЕСТ ОРЛИЋА СА ИТАЛИЈОМ

Илић је активан и на репрезентативном плану, део је тима селектора младих Горана Стевановића.

– Увек је част играти за Србију, даћемо све од себе како бисмо изборили пласман на шампионат Старог континента. Наредну проверу имаћемо у марту са Италијом.

ТРИ КАРТОНА

Илић се поред бравурозних интервенција током јесени истицао и сакупљањем жутих картона.

– Углавном су опомене биле због одуговлачења у жељи да сачувам позитиван резултат. Пожутео сам против Црвене звезде, Партизана и Новог Пазара.

НЕСАВЛАДИВ С ПЕНАЛА

Илића нису успели да савладају ривали из једанаестерца, током јесени.

– Зауставио сам ударце са 11 метара против Радника и Јавора, оба пута прочитао страну. Против Сурдуличана лопта је ишла у доњи десни угао, а Ивањичана у доњи леви.

ФОТО: М. Рашић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 17. 01. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!