На голу Војводине против Партизана cтajao је Емил Роцков, хватао је чак и немогуће лопте и, и поред пораза свог тима, израстао у играча утакмице.
 
За причу је све оно што је 27-годишњи чувар мреже зауставио после удараца из чистих ситуација Рикарда, Марковића, Менига, Натха, Здјелара…
 
Одбрамбени бедем Војводине поново је био изузетно порозан и склон грешкама, што је допуштало црно-белом ривалу да лако улази у сјајне шансе. Резултат 0:2 с којим се отишло на одмор, за ученике тренера Драгана Радојичића био је зато још јако добар. О томе, уосталом, најбоље је сведочила статистика, која је рекла да је плавокоси голман Старе даме одбранио чак осам удараца у оквир свог гола, од чак 10, колико је у првих 45 минута упутио тим тренера Александра Станојевића.
 
– Тешко ми је и не знам шта више да причам на ту тему – нерасположен је био Драган Радојичић.
 
– Припремали смо се данима на то да помажемо једни другима у одбрани, с посебним нагласком на почетак утакмице, а онда смо поново примили несхватљив гол у четвртом минуту. Као да ме је неко маљем по глави ударио кад сам видео како је Лазар Марковић лако прошао, дриблао и асистирао Рикарду. Ни Меси не сме на тај начин да нам се прошета кроз одбрану, а опет нам се управо то догодило. Имали смо и ми неке шансе, остале су без реализације, а онда су почеле да се нижу прилике за ривала. Несхватљиво ми је какве смо све грешке имали у дефанзиви и срећа је да је Роцков био онако расположен.
 
У другом полувремену као да је на терен стадиона Партизана истрчао неки други тим Војводине. Чешће су имали Новосађани лопту у ногама, успели на време да смање резултат на 1:2 и њихови навијачи понадали су се да могу да стигну бар до изједначења и пенала. Била је то, ипак, варљива нада.
 
– Брзо смо смањили предност Партизана и имали већи посед, али смо после тога, као по неком правилу, уместо да шутирамо ка голу из прве, правили потез више и остали недоречени. Управо је Зукићев гол био пример онога што смо вежбали на тренинзима. На терену је била наша енергентски најбоља постава, имали смо пуно бонус играча, за разлику од ривала који је сусрет почео без иједног момка који спада у ту категорију. Победника је пресудио квалитет ривала, а нама остаје да жалимо што смо лоше ушли у меч.
 
Пред Војводином су још две првенствене утакмице, лишене такмичарског значаја, изузев борбе за престиж и достојанство.
 
-Сигурно је да ће бити одређених кадровских промена, а остаје нам да видимо у наредна два дана шта нам ваља да чинимо. Извесно је да ћу шансу да пружим момцима који су имали мању минутажу током сезоне, иако понављам да су, од кад сам ја на клупи Војводине, сви добили прилику. Имамо обавезу да одиграмо на нивоу угледа клуба, учинићемо све да тако и буде, а остаје нам да проценимо још с којим тимом ћемо да дочекамо Чукарички. Извесно је да ће то да буде микс проверених и младих снага, али, сачекајмо недељу – додао је Радојичић.
 
Аутор: А. Предојевић
 
 

 
 

СКУПШТИНА 19. МАЈА

Председник Скупштине Војводине Милан Н. Ђукић, на основу члана 25 оснивачког акта новосадског клуба донео је одлуку да се редовна седница највишег тела одржи 19. маја.
 
За седницу је предложен дневни ред. на којем ће се, поред осталих тачака, наћи и избор нових чланова Скупштине, за мандантни перниод од 2022. до 2026.
 
Седница Скупштине Војводине одржаће се у ФЦ „Вујадин Бошков“ (Новосадски пут 114. Нови Сад), са почетком у 18 часова.