НЕУСПЕЛА „ГЕНЕРАЛКА“ ГРАДИШТАНАЦА ПРЕД СТАРТ ВОЈВОЂАНСКОГ „СЕВЕРА“

У Војводини из Бачког Градишта нешто не штима! Минулих година им је, помало и сметао, прегломазан играчки кадар, па се тешко радило на тренинзима, а сада им је „бољка“ премали број играча и на тренинзима и на утакмицама. У два наврата су отказали провере током актуелнх припрема, јер средом нису могли да сакупе 11 играча. Да невоља буде већа, готово идентична ситуација се догодила у суботу, када је играна „генералка“ пред нову сезону војвођанског „севера“ против Братства 2015 из Пригревице.

Тренер Светозар Совиљ је имао на располагању само 12 играча. Да није било новајлије Николе Божића из Борца (Шајкаш), скрпио би се само стартни састав. Имајући то у виду, суботња утакмица није могла да испуни захтеве „генералке“ ни за победничку екипу из Пригревице, јер нису имали адекватног ривала на терену.

Минут ћутања за Давора Сабоа – фото: ФК Војводина

Несрећа никада не иде сама. На дан утакмице, само три сата раније, на католичком гробљу у селу сахрањен је члан млађих селекција Војводине Давор Сабо, па је утакмица почела минутом ћутања. Док је било снаге, уз напомену да је тропска врућина била велики противник фудбала, Градиштанци су се колико толико држали у првом полувремену, које је завршено нерешено 1:1. Гости су у 12. минуту повели голом Макара, а изједначио је, после соло продора новајлије Божића, Раде Миладинов у 33. минуту.

Како је почео наставак, гости су у 48. минут голом искусног Швеља поново повели, а одмицањем игре физичка снага је пресудила. Гости су имали свеже играче, а домаћи само младог и, због повреде, недовољно спремног Томића. Епилог је гол Вемића у 59. и Вуковића у 83. минуту за коначних 1:4.

Војводина – Братство 2015 1:4 (1:1)

Бачко Градиште. Игралиште у СЦ „Ђорђе Тапавица Џоја“. Гледалаца: 100. Судија: Атила Шипош (Србобран). Стрелци: Миладинов у 33. минуту за Војводину, а Макар у 12, Швељо у 48, Вемић у 59. и Вуковић у 83. минуту за Братство 2015.

Војводина: Вулин, Илић, Проданов, Рајачић, Миладинов, Тешановић, Савков, Божић, Сакач, Свилар, Михајловић. Играо је још Томић.

Братство 2015: Ићитовић, Родић, Вемић, Балиловић, Штрбац, Лазић, Вукадиновић, Влајић, Макар, Вуковић, Швељо. Играли су још: Вилић, Перовић, Видаковић, Дедић, Коњовић, Стојаковић и Јанковић.

Извор: http://www.srbijasport.net

ОБЈАВЉЕНО: 07. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!