НИГДЕ ИЗ НАФТАГАСА

ГОЛГЕТЕР МИЛОШ САВАНОВИЋ ОСТАО ВЕРАН ЕЛЕМИРЦИМА

У свакој првенственој паузи, Милош Савановић (27), нападач Нафтагаса, жеља је других клубова. Тако је било док је, у два мандата, био центарфор зрењанинског Радничког, ОФК Бечеја, Борца из Сакула… У свакој екипи био је први стрелац тима.

– Међу Нафташима је одлично и позиви других нису интересантни, овде имам што ми треба, добре саиграче, тим, атмосферу, пажњу… Зрењанинац сам, Елемир је близу, засновао сам породицу, фудбал волим и већ сам се ужелео угакмица – каже Савановић, најбржи офанзивац у српсколигашкој „Војводини.

Пре 18 месеци дошао је у клуб и у дебитанској сезони Елемираца постигао 15 голова. Иако се учинак нападача мери кроз голове, Савановић није оптерећен листом стрелаца.

– Важна је победа и често сам био асистент и срећан кад саиграч погоди. Увек сам истицао тимску игру, заједништвом се долази до тријумфа.

Елемирци су јесењу сезону завршили на петој позицији и из осам победа и ремија уписали су 25 бодова и заостају осам корака иза Словена, четири иза Железничара, а ОФК Кикинда и Кабел су два бода испред.

– Лако смо испустили врх. Поражени смо од Јединства, ОФК Бачке и Словена у нашем дворишту, одиграли 1:1 са Подунавцем и нисмо били надиграни. У првом колу наставка треба да се реванширамо Пазовчанима. Изгубили смо код куће 11 бодова, са пет мање дували бисмо Словену за врат. Пропустили смо много шанси и кад се мрежа не погоди, следи казна.

Изабраници тренера Предрага Кандића пропусте код куће, надоместили су на гостовањима.

– Уписали смо четири победе и стиче се утисак да су нам издања на гостовањима, била боља. За домаћи терен треба нам више стрпљења и концентрације и што се ближио крај јесени, били смо све бољи.

За пролећну сезону порука је јасна:

– Имамо добар тим, много искусних, али и добрих младих играча. Јуришаћемо да будемо што ближи врху и да потврдимо квалитет. За 18 месеци клуб и тим су силно напредовали и ривали Нафтагас уважавају. Поштујемо све и можемо у наставку више од првог дела. Оптимиста сам – каже Милош Савановић.

Б. Ц.

УВЕК НА МЕТИ РИВАЛА: Милош Савановић ФОТО: Ж. Шемић

ДЕВЕТ ГОЛОВА

Од 23 гола Нафташа, девет је постигао Савановић. Петорица су погодила мрежу по два пута – Никола Бјелица, Миљан Миливојев, Марко Ренић, Владимир Степанов, Милан Видић – по једном Милан Бачвански, Урош Маркоски, Александар Панић, Марко Самарџић.

МИНУТАЖА

Стручни штаб имао је двадесетак играча, па су некад повреде и картони доносили проблеме око састава тима. Највише минута на терену провео је Самарџић (1.319), иза њега су Бјелица (1.260), голман Никола Галин (1.260), Савановић (1.214), Никола Грбић (1.211), Ђорђе Бајић (1.158), Степанов (860), Лазар Вукоје (816), Ренић (768), Бачвански (736), Панић (707), Зоран Швоња (673), Миливојев (622), Видић (582), Маркоски (525)..,

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 30. 11. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!