НИКОЛИЋ: ВЕРУЈЕМ У ТИМ

РАДНИЧКИ (СРЕМСКА МИТРОВИЦА), ДАНАС, У ВРШЦУ ОТВАРА ДРУГИ ДЕО ПРВЕНСТВА

На старту другог дела првенства, Раднички (Сремска Митровща) биће гост ОФК Вршца. Дејан Николић, шеф струке, очекује агресивну и тешку утакмицу протв противника који негује сличан стил игре.

– Имамо тежак распоред, од прве четири утакмице бићемо три пута гости. После Вршца, чека нас пут у Шабац, долази нам Лозница, па поново идемо на пут. Једино добро у свему је што можемо много да добијемо уколико одиграмо на нивоу јесењег дела првенства, за две недеље могли бисмо да будемо надомак циља, па да у финиш првенства уђемо мирније – каже Николић.

Прва утакмица после паузе увек је тешка. 

– То често није најбоље мерило форме, али чињеница је да се Вршац показао као чврста екипа, да су му главни адути дисциплина и агресивност. Раднички на то одговара агресивније, јесенас смо показали да смо опасан противник.

Искусни стручњак верује да ће његови изабранщи одиграти као на утакмицама у завршници припрема са Инђијом и Радничким (НБ) у којима су остварене победе.  

– За мене је Раднички увек фаворит, да није тако и да не верујем у овај тим не бих био овде, можемо свима на црту. Вршчани нису исти као у јесењем делу, појачали су се озбиљним именима и немам сумње да ће бити незгодна утакмица. Првобитан план Митровчана био је да део припрема одраде у Македонији, али нису успели да остваре ту замисао, па су целокупан тренажни процес одрадили у граду. 

– Добра ствар је што се кадар није много мењао. Напустили су нас само Стеван Ковачевић и Јован Маринковић, једино су нас омеле повреде појединаца, па у погону нису били Чарапић и Пиус, а пре два дана пех на тренингу имао је и Ђорђе Петровић, па ни на њега не могу да рачунам.   

Амбиције Радничког нису се мењале од старта првенства.  

– Циљ нам је пласман у плеј-оф, свесни смо да ће пролећни бити тежи, па нема опуштања. Верујем у фудбалере, тим и све што смо радили. Показали смо да можемо много и да је четврто место сасвим заслужено – јасан је Николић.

Д. Туфегџић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 24. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!