ЊУЈОРК СИТИ ПОТВРДИО ДОЛАЗАК ШТОПЕРА ИЗ СУБОТИЧКОГ СПАРТАКА

Један од двојице жељених Срба је представљен у Њујорк Ситију.

Амерички клуб у власништву Сити групе је потврдио долазак српског штопера Страхиње Танасијевића из суботичког Спартака у трансферу вредном 330.000 евра. Танасијевић је потписао сарадњу до краја 2025. године уз опцију да се продужи до 2027.

Танасијевићу је ово други одлазак у иностранство пошто је 2018. из Рада отишао у Кјево из Вероне који га је потом слао на позајмице у Рад и Париз да би потом прешао у Чукарички. После тога је играо за новосадску Младост и поменути Спартак.

Очекује се да Танасијевићевимстопама ускоро крене и млади Звездин нападач Јован Мијатовић за којег је послата понуда од 8.000.000 евра фиксно плус бонуси и проценти од наредне продаје. Преговори су трајали недељама, Звезда је прва прихватила понуду а онда и млади нападач. На друштвеним мрежама се опростио од Звезде и чека се само званична потврда трансфера.

Њујорк Сити је у власништву арапске Сити групе чији најпознатији члан је Манчестер Сити. Сити група већ годинама купује младе играче са свих страна света и развија их у неком од клубова у њеном власништву попут поменутог Њујорка, али и Ђироне, Трое, Палерма, Ломела… Ретки од њих су успели да се тим путем докопају дреса Грађана али су неки у поменутим клубовима направили лепе каријере и трансфере.

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 05. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!