НОВИ САД: Нови Пазар је наставио серију победа и сада јој је додао и пету рецку, док су Новосађани испили још једну горку пилулу и пети пут заредом напустили су терен. У важну утакмицу тренер Младости ГАТ Александар Линта послао је тим који је претрпео неколико измена.
 
На терену су се нашли новајлија Лазар Арсић, као и леви бек Никола Станковић, односно искусни везни фудбалер Данило Секулић. Очигледно је било да домаћин жели да убаци „свежу крв“ у екипу, како би она напокон успела да додје до првих бодова у сезони на стадиону „Карађорђе“. Али, мало је било вајде од лепе намере, јер гости су одлично отворили и усмерили сусрет.

Први су запретили, и то веома опасно, играчи из Новог Пазара. У 12. минуту, после корнера, некако потпуно сам испред голмана Милојевића остао је штопер Јоксимовић, али је лопту упутио право у чувара мреже домаћина. Ипак, само минут касније, лоше је била постављена одбрана домаћина, на левом крилу лопту је прихватио Андрија Мајдевац, повукао је у казнени простор, а онда рутински погодио мрежу и довео своју екипу у вођство.

Очекивао се одговор Младости ГАТ, али, уместо тога, Нови Пазар је дуплирао предност у 21. минуту. Погрешио је неко од домаћих играча на средини терена, севнула је нова контра, а Мајдевац је по други пут савладао Алексу Милојевића. Могли су Линтини ученици да се веома брзо донекле врате у сусрет, у 24. минуту лепу прилику имао је Милан Миросављев, нанишанио је, али и био непрецизан.

Тек у 36. минуту Андрија Радуловић упутио је први ударац у оквир гола гостију, али голман квалитета Филипа Кљајића није имао баш никаквих проблема с кроћењем тог шута. Екипа тренера Владимира Гаћиновића умешно је играла у зони, а домаћи тим није успевао да пронађе противигру за такву поставку.

Тек што је почео наставак, напокон су се радовали и играчи у црвено-белим дресовима. Андрија Радуловић лепо је примио лопту на десном крилу, повукао је у средину издржавајући неколико атака одбрамбених играча, а онда је нанишанио и погодио десни горњи угао Кљајићевог гола.

Утакмица се отворила, гости се више нису налазили у комфорној зони и тек су очекивана занимљива дешавања

Ипак, и поред пуно обостране трке, шанси готово да и није било. Најбољу је у 83. минуту имао Гаћиновићев тим, али је ударац Јоксимовића из обећавајуће ситуације био непрецизан. Без претераног притиска, гости су лако задржали минимално и слатко вођство, које је на њихов салдо додало још три бода, а на самом крају Никчевић је погодио и стативу.

Домаћин улази у све тежу ситуацију и мораће под хитно да пронађе начин да се отргне из лошег низа.

А. Предојевић

Фото: Дневник (Филип Бакић)

Младост ГАТ – Нови Пазар  1:2 (0:2)

НОВИ САД: Стадион „Карађорђе“, гледалаца: 700, судија: Александар Живковић (Ниш). Стрелци: Радуловић у 47. за Младост, а Мајдевац у 13. и 21. минуту за Нови Пазар. Жути картон: Лончар (Нови Пазар).

МЛАДОСТ ГАТ: Милојевић 6,5, Мандић 6, Ковачевић 6,5, Млађовић 6,5, Станковић 6 (Илић), Н. Максимовић 6,5 (Димитров), Секулић 6 (Маричић 6,5), Поповић 6, Арсић 6,5, Радуловић 7 (Миладиновић 6,5), Миросављев 6 (Марушић).

НОВИ ПАЗАР: Кљајић 7, Пешукић 7, Рубежић7, Јоксимовић 6,5, Јовић 6,5 (Зимоњић), Лончар 7, Исламовић 6,5 (Киковић), Ергелаш 6 (Алић), Мијић 6,5 (Бодановски), Никчевић 6,5, Мајдевац 8 (И. Максимовић).

Фото: Дневник (Филип Бакић)

Извор: http://www.dnevnik.rs