НОВАЈЛИЈА У ВОШИ РАДОМИР МИЛОСАВЉЕВИЋ: ОДГОВАРА МИ ИГРА НА ЦЕНТРУ

Фудбалери Војводине дочекаше на мариборском Похорју дан без тренинга и без утакмице, први након 11 дана у којима им је тренер Милан Раставац са сарадницима постављао циљеве, остваривао их и померао границе њихових могућности, појединачних и тимских, истовремено. 

Померајући границе постизали су своје свакодневне мале победе на путу који их чека, захтевном и напорном, непредвидивом, колико у такмичарском смислу, више у намери да Војводини оживе осећај за самопоштовањем као стартној основи у намери да клуб шампионске традиције врате на позицију која му је и предодређена у српској фудбалској елити. Дан који је претходио једнодневном одмору обележио је несвакидашњи потез новајлије Радомира Милосављевића који је са лука централног круга на терену у Стајнцима савладо голмана Уте из Арада за вођство Војводине, у мечу који су Новосађани добили са 2:1.

– То је мој првенац у Војводини – подсећа Милосављевић. – Тиме је и моје задовољство веће, поготово што сам га постигао на несвакидашњи начин. Али, немојмо да заборавимо да је Симке (Вељко Симић) одлично реаговао када је пресекао њихову комбинацију, што је био резултат нашег високог пресинга, тако да ми није било тешко да погодим празан гол, макар да је то било и са половине терена.

Два дана пре повратка у Нови Сад Милосављевић је припреме оценио највишом оценом и у погледу садржаја тренинга и квалитетом реализације постављених задатака. Што се атмосфере у екипи тиче преовлађује жеља, преточена у намеру, да и у такмичарском периоду све фунционише на исти начин како је то било и у припремном периоду.

– Морамо да будемо задовољни садржајем и квалитетом тренинга – вели наш саговорник. – Умор стиже, али тек када је тренинг завршен. Одговара ми игра на централном делу терена, то је иначе моја позиција. 

Тренер Милан Раставац, у скупу различитих људи , са различитим афинитетима, потражио је начин да свакоме од њих да приближно једнаклу минутажу. Колико ће ко указану прилику и да искористи највише ће да зависи од сваког појединца у екипи.

– Придржаваћемо се принципа о подели минутаже – каже Раставац. – Међутим у преосталом сусрету у четвртак поједини играчи ће се на терену задржати нешто дуже него до сада. Одрадили смо мини циклусе унутар ових припрема, остаје нам још тај завршни део. На играчима је да се данас добро одморе, а онда настављамо даље у истом ритму и са истим интензитетом.

У дану опоравка, спортским речником речено, сабирали смо утиске сакупљане минулих дана, са акцентом на резултатима утакмица у којима је Војводина трипут победила (Борац 1:0, Марина Пловдив 3:0, Ута Арад 2:1) и једанпут одиграла меч без голова (Копар 0:0).

– Уочљив је прогрес у свим сегментима – тврди Раставац. – Ниво до кога би требало да добацимо је још далеко у односу на ниво на коме смо тренутно, али за овај моменат то би било то. Нисам задовољан реализацијом, јер на тако велики број покушаја проценат реализације није на задовољавајућем нивоу. Оно што јесте добро је велики број шанси и знатно већи број квалитетних напада који су нас довели у ситуацију да стварамо шансе. У том сегменту можемо да будемо задовољни. Последња линија је осетљиви део тима, потребно је време, упознавање, уиграност, а ми то још немамо на задовољавајућем нивоу. Верујемо у потенцијале играча, радићемо на унапређењу у тој фази, али овако како то делује у овом моменту сигурно да није најбоље.

Екипа Војводине у Нови Сад се враћа у петак, 1.јула. До почетка првенства и утаклмице са Напретком на „Карађорђу“ 10. јула, стручни штаб није планирао нове контролне утакмице.

Текст и фото: Лазо Бакмаз

Извор: https://www.dnevnik.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 29. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!