НОВИ ПАЗАР – СПАРТАК ЖК 2:0 (ВИДЕО)

Шеста у низу чудесног Пазара и деоба прве позиције у Moцарт Бет Суперлиги

Екипа Владимира Гаћиновића први пут после пролећа 2011. године везала шест лигашких победа


МИЉАН МИНИЋ

(Од дописника Moцарт Спорта из Новог Пазара)


Нови Пазар не посустаје. На отварању деветог кола Moцарт Бет Суперлиге, без присуства публике на Џаизкоин арени, резултатом 2:0 (1:0) савладан је суботички Спартак, чиме је Пазар први пут после пролећа 2011. године везао шест лигашких победа, с тим што је претходни низ остварен у Првој лиги Србије.

На путу до шесте узастопне победе, којом је поново поправљен и клупски рекорд у елитном такмичењу, Пазарци су морали још једном да покажу од чега су саткани, да пређу преко рано промашеног једанаестерца, другог у досадашњем делу првенства, али и да надвисе за игру расположеног противника, који је својевремено важио за не баш пожељног ривала чети да Јошанице.

Било је кадровских проблема пре меча, па је ровити Андрија Мајдевац морао на клупу непосредно пре одмора, па је у шпиц прекомандован Бојица Никчевић, али све то није спречило захукталу чету тренера Владимира Гаћиновића да још једном оправда епитет хита јесење полусезоне.

Желео је Гаћиновић да мало освежи поставу, па је на клупи оставио Митра Ергелаша, а дефанзивну централу појачао је Миљаном Момчиловићем, који се се капитеном Стефаном Лончаром мењао на позицији коректора испред последње линије. Таква одлука значила је и де ће Милош Мијић бити нешто ближи офанзивном боку на левој страни.

Почело је бајковито за домаћина. Јанко Тумбасевић неопрезно је у свом шеснаестерцу срушио Мајдевца, а судија Дејан Трифковић показао је на креч. Одговорност са беле тачке у петом минуту, други пут ове сезоне, преузео је Милош Мијић. Није био сигуран као против Партизана – погодио је пречку.

На истеку 10. минута узвратио је Петар Станић са дистанце, али је Филип Кљајић још једном потврдио високу класу.

У 13. минуту Мијић је поправио претходни кикс, са готово исте позиције, али из игре. Са десне стране центрирао је капитен Стефан Лончар, а најискуснији у редовима Пазараца прецизно је тукао за вођство. Мијићу је то био четврти гол у дресу Новог Пазара, а када је на супротној страни Спартак, чију је мрежу једном затресао и као играч Доњег Срема.

Уследиле су претње гостију преко Марка Срећковића са преко 20 метара и Тумбасевића главом након корнера, али је Кљајић први пут био на висини задатка, а потом није имао прилике да интервенише јер је лопта отишла мало изнад пречке.

Транзиција по освојеној лопти показала се као једно од најјачих оружја домаћина у 26. и 35. минуту, али је Никчевић није био сконцентрисан на пас Сеада Исламовића, док је шут Мајдевца изблокирао Милош Остојић.

До полувремена је добра и брза игра Плавих у пољу резултирала још одличном шансом Лончара, који је погодио мрежу са спољне стране.

У 49. минуту било је 2:0. Филип Јовић је изнудио још један пенал, који је скривио Радивој Босић. Задатка се прихватио Никчевић, чији је други овосезонски погодак решио доста недоумица око крајњег победника.

Појачао је Спартак. Кљајић је у 56. минуту скинуо шут под пречку Андреја Тодоровског, а онда су у року од два минута опасно претили Босић на једној, односно Никчевић на другој страни. Пазарцима је непријатно било и у 70. минуту, када је претио Алекса Ђурасовић.

До краја није било већих узбуђења. Остало је 2:0, а вреди забележити и деби Ненада Гаврића за тим Новог Пазара.

НОВИ ПАЗАР – СПАРТАК ЖК 2:0 (1:0)

/Мијић 13, Никчевић у 49. минуту из једанаестерца/

Стадион: Џаизкоин арена

Играно без присуства публике

Судија: Дејан Трифковић

Жути картони: Мајдевац, Алић (Нови Пазар), Тумбасевић (Спартак).

НОВИ ПАЗАР (4-1-4-1): Кљајић 7 – Пешукић 6,5, Рубежић 6,5, Јоксимовић 6,5, Јовић 6,5 ( од 86. Зимоњић -) – Момчиловић 6 (од 46. Алић 6) – Никчевић 6,5, Лончар 7, Исламовић 6,5 (од 76. Гаврић -), Мијић 7 (од 85. Киковић -) – Мајдевац 6 (Богдановски 6).

СПАРТАК (4-2-3-1): Манојловић 5,5 – Шимура 6, Филиповић 5 (од 82. Баксеванос -), Остојић 5, Танасин 5 – Тумбасевић 5,5 (од 61. Шћепановић 5), Станић 6 (од 61. Ђурасовић 6) – Босић 5,5, Тодороски 5,5, Срећковић 5,5 (од. 82. Виторовић -) – Обрадовић 5 (од 71. Бијеловић -).

Играч утакмице: Милош Мијић (Нови Пазар) 7.

 

 

 

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 31. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!