НОВИ ПАЗАР – ТСЦ 2:1

Нису успели Бачкотополчани да се реванширају Пазарцима за пораз у првом делу сезоне.

Тим са Јошанице је и други пут успео да савлада ТСЦ у овом првенству. У једном делу меча чинило се да ће гости славити, повели су у 66. минуту, али су домаћи фудбалери успели, по тешком терену, да прекрену резултат. Била је то жустра утакмица, са много прекида и само добрих акција. То је први пораз ТСЦ-а на гостовањима у овом шампионату.

Почело је жустро, већ у првом минуту гости су извели брз напад, али су на крају изборили само корнер. Узвратили су Пазарци, Мајдевац се после центаршута нашао у изгледној позицији, тукао је са пет метара у паду, али је био непрезизан. По тешком терену, Бачкотополчани су имали више лопту у својим ногама, нападали, али у првом делу нису успели да створе ни једну повољну прилику.

Можда је једино Ђаковац могао нешто више да уради, али његов доста траљав ударац је закачио Јоксимовића и лопта је отишла у корнер. У финишу првог дела домаћи фудбалери су имали две лепе прилике, оба пута Никчевић је био у шанси, први пут тукао је главом, али доста слабо и млади голман Илић је лако ухватио лопту, а онда у последњем минуту првог полувремена Никчевић је, са десне стране из добре позиције, гађао “први угао”, али је голман ТСЦ-а опет био на месту. На почетку другог дела, после продора Јовановића, судија Шегрт је показао на белу тачку. Међутим, после ВАР провере преиначио је одлуку сматрајући да су одбрамбени играчи Пазараца, Јоксимовић и Рубежић, раније стигли до лопте од нападача ТСЦ-а, што је и истина, али доста неспретно реаговали и оборили Јовановића, што је свакако спорна ситуација.

Десетак минута касније, ТСЦ је ипак повео. После дуге лопте Цветковића, Саша Јовановић нашао се, изненада, сам испред Кљаића и лако га савладао. После примљеног гола Пазарци су кренули у напад и успели да изједначе. Филиповић је побегао на десној страни својим чуварима и центрирао, лопта је пролетела неколико одбрабених играча ТСВ –а и на другој стативи дошла до Никчевића, који је без проблема погодио мрежу.

Само два минута касније голман домаћих Кљајић успео је да заустави сјајан шут Стојковића са 18 метра из слободног ударца. И онда, када су сви очекивали да ће се меч завршити без одлуке, Пазарци су постигли и други гол. Досуђен је слободан ударац, искоса са десне стране, а после центаршута у гужви најприсебнији је био млади Станојловић и кроз шуму ногу погодио леви доњи угао.   

Нови Пазар – ТСЦ 2:1 (0:0)

НОВИ ПАЗАР: Градски стадион, гледалаца око 1.000, судија: Шегрт (Смедерево), стрелци: Никчевић у 79. и Станојловић у 89. за Нови Пазар, Јовановић у 66. минуту за ТСЦ. Жути картони: Гаврић, Ђуричковић и Момчиловић (Нови Пазар), Стојковић, Цветиновић и Чалушић (ТСЦ).

НОВИ ПАЗАР: Кљаић 6, Пешукић 6, Јоксимовић 6, Јовић 6(Курдић), Мијић 6 (Станојловић), Момчиловић 6, Рубежић 7, Ђуричковић 6 (Радовац). Никчевић 7, Гаврић 6 (Филиповић), Мајдевац 7.

ТСЦ: В. Илић 6, Цветковић 6,5, Цветиновић 6, Чалушић 6,5, Стојић 6, Стојковић 6,5, Ђаковац 6, Кувељић 6, Радин 6, Јовановић 7 (Вукић), Ратков 6.

Г. Ковач

ФОТО: ТСЦ

Извор: http://www.dnevnik.rs

ОБЈАВЉЕНО: 05. 02. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!