Нови фузионисани прволигаш РФК Нови Сад 1921 почео је са припремама пре непуне две недеље. Почев од играчког и тренерског кадра све је ново и наступајући период треба да послужи тренеру Александру Радуновићу да припреми и селектира тим. Од досадашњег играчког кадра “канаринаца” у клубу се нико није задржао изузев голмана Хромиша, док ће окосницу екипе чинити “Сланобарци”, капитен Јовановић, Милошевић, Вукасавић, повратник Вукајлија… Том броју треба додати неколико појачања и играча који се налазе на проби.

Радуновић је завршио епизоду у Варшави, из клуба су га контактирали, амбиције су се поклопиле, и млади стручњак је изразио жељу да се огледа у самосталном вођењу једног прволигаша.

– Све је ово за мене и играче ново, практично крећемо од нуле, и требаће времена да се привикнемо на нови амбијент. Припреме ћемо обавити на Детелинари, где имамо оптималне услове за рад. Прва недеља је била уводна, прошла ударна, а од данас крећемо још јаче са великим оптерећењем. Очекује нас пуно посла до формирања стандардне поставе. Одиграли смо прву контролну утакмицу против ОФК Бечеја 1918 (1:1) и види се да пуно фали до жељеног нивоа форме – први су утисци Александра Радуновића.

У плану је да се одиграју још три провере, следећа је у среду са репрезентацијом УАЕ (до 23 године), у Старој Пазови, следи Текстилац (17.јула) и генералка са Лозницом (23. Јула). Поред добро припремљеног терена, играчима је на располагању нова и функционална теретана, просторије за опоравак… Управа клуба је обезбедила седам дана боравка у новосадском предграђу Рибарцу, са хотелским смештајем на Дунаву.

Са Радуновићем у стручном штабу радиће новајлије асистент и аналитичар Бојан Офенбах и Драган Жарковић, кондициони тренер је Марко Прентовић и за голмане је задужен Војислав Вукић.

Извор:  https://www.srbijasport.net/