НОВИ СТРАТЕГ „КАНАРИНАЦА“ КАЖЕ ДА ИХ ОЧЕКУЈЕ ПУНО ПОСЛА ДО ЖЕЉЕНОГ НИВОА ФОРМЕ

Нови фузионисани прволигаш РФК Нови Сад 1921 почео је са припремама пре непуне две недеље. Почев од играчког и тренерског кадра све је ново и наступајући период треба да послужи тренеру Александру Радуновићу да припреми и селектира тим. Од досадашњег играчког кадра “канаринаца” у клубу се нико није задржао изузев голмана Хромиша, док ће окосницу екипе чинити “Сланобарци”, капитен Јовановић, Милошевић, Вукасавић, повратник Вукајлија… Том броју треба додати неколико појачања и играча који се налазе на проби.

Радуновић је завршио епизоду у Варшави, из клуба су га контактирали, амбиције су се поклопиле, и млади стручњак је изразио жељу да се огледа у самосталном вођењу једног прволигаша.

– Све је ово за мене и играче ново, практично крећемо од нуле, и требаће времена да се привикнемо на нови амбијент. Припреме ћемо обавити на Детелинари, где имамо оптималне услове за рад. Прва недеља је била уводна, прошла ударна, а од данас крећемо још јаче са великим оптерећењем. Очекује нас пуно посла до формирања стандардне поставе. Одиграли смо прву контролну утакмицу против ОФК Бечеја 1918 (1:1) и види се да пуно фали до жељеног нивоа форме – први су утисци Александра Радуновића.

У плану је да се одиграју још три провере, следећа је у среду са репрезентацијом УАЕ (до 23 године), у Старој Пазови, следи Текстилац (17.јула) и генералка са Лозницом (23. Јула). Поред добро припремљеног терена, играчима је на располагању нова и функционална теретана, просторије за опоравак… Управа клуба је обезбедила седам дана боравка у новосадском предграђу Рибарцу, са хотелским смештајем на Дунаву.

Са Радуновићем у стручном штабу радиће новајлије асистент и аналитичар Бојан Офенбах и Драган Жарковић, кондициони тренер је Марко Прентовић и за голмане је задужен Војислав Вукић.

Извор:  https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 12. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!