НОВОСАЂАНИ НАПРАВИЛИ БРЕЈK НА БАЊИЦИ

Прва утакмица баража за Прву футсал лигу између екипа Земун Само право и Новог Сада одиграна је на Бањици пред око седамдесетак гледалаца. Од самог почетка друголигаш из наше северне покрајине је ставио до знања да је дошао по победу. Играју висок пресинг, недозвољавају противнику да организује напад, а преко репрезентативца Давора Поповића већ у 2. минуту стижу и до вођства. Само минут каснији исти играч је повисио на 2:0, оба гола су пала после његових удараца са дистанце.

Након муњевитог вођства Новосађани играју резервисаније, мудро троше време кроз позициону игру и граде брзе контранападе. Одбрани гостију концентрација је ипак попустила минут пре краја полувремена, када је Лалић остао на 9 метара од гола непокривен и снажним ударцем лопту послао у рашље за смањење резултата на 2:1. Тако су Земунци на одмор отишли са надом у преокрет.

Разгоропадио се домаћин у наставку, пожртвованом игром и великом борбеношћу надокнађују техничку инфериорност. Ипак у 24. минуту гости преко искусног Томчића стижу до трећег поготка, његов шут са 4 метра био је неодбрањив за Станковића. Илић потом из близине, играо се 25. минут, прелама меч, Новосађани одлазе на велика 3 гола предности. Kвалитет је ипак дошао до изражаја.

Пао је морал код домаћих, па Савковић у 28. минуту постиже пети гол за госте, шутем са неких 5 метара искоса. Голман домаћих Станковић је потом бриљирао и својим одбранама спасао домаћи тим праве катастрофе одбранивши сијасет тешких удараца, а пораз је ублажио Микулетић у 34. минуту, голом из мртвог угла.

До краја утакмице још је Поповић погодио стативу гола домаћих у 37. минуту, као и Илкић у 40. минуту гола гостију. Одбранама се пред крај такође истакао и други голман, овај пут Новог Сада, Радмановић.

Сигурна и заслужена победа гостију није долазила у питање ниједног момента, а реванш у Новом Саду је по распореду идуће недеље 8. маја.

ЗЕМУН САМО ПРАВО – НОВИ САД 2:5 (1:2)

САЛА: УСЦ Бањица. ГЛЕДАЛАЦА: 70. СУДИЈЕ: Граовац Бојан и Папишта Бане. СТРЕЛЦИ: Лалић 19. и Микулетић 34.мин (Земун СП), Поповић 2. и 3, Томчић 24, Илић 25. и Савковић 28.мин (Нови Сад). ЖУТИ KАРТОНИ: Микулетић и Не.Јелић (Земун СП), Поповић (Нови Сад).

ЗЕМУН САМО ПРАВО: Станковић, Илкић, Не.Јелић, Тодоровић, Милосављевић – резерве: Велимировић, Лалић, Старчевић, Ни.Јелић, Тејић, Микулетић, Димитријевић, Јездић.

НОВИ САД: Радмановић, Поповић, Савковић, Паповић, Алексић – резерве: Латиновић, Бузаџија, Томчић, Илић, Пајић, Kостић, Целин, Јовановић, Томић.

Аутор: Х. Д. Вујановић

Фото: Х. Д. Вујановић

Извор: https://www.srbijasport.net/

ОБЈАВЉЕНО: 30. 04. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!