НУЛА У КРУШЕВЦУ

Жарко Лазетић још једном није успео да надмудри Владимира Гаћиновића, у судару Напретка и ТСЦ – а под Багдалом – 0:0

Утакмици у Крушевцу недостајало је нешто више. Не само из разлога што су у Крушевцу фалили голови и што је неатрактиван термин отупео још фудбалскију атмосферу под Багдалом, већ најпре јер су нас ТСЦ током целе сезоне и Напредак током пролећа навикли на још допадљивију и занимљивију игру. Мало тога видели смо у судару два интересантна састава у Лазаревом граду. Напредак и ТСЦ уписали су по бод, у трећем узастопном ремију два клуба под Багдалом у Моцарт Бет Суперлиги – 0:0.

Оно што се догодило крагујевачког Радничког, када је прошлог петка у раним поподневним сатима дочекао ИМТ, сачекало је данас Напредак. Више него неатрактиван термин, и то усред радног дана, осујетио је много бољу посету под Багдалом, која је и тако била нешто боља од просечне. У прошлом колу против Новог Пазара била је дупло већа, слично ономе на Чика Дачи, упоређујући претходно са пређашњим колима, и права је штета што буђење публике у Крушевцу и Крагујевцу није подржано на прави начин, штавише, ударен је шамар публици.

Тек понешто можемо издвојити из садржаја са данашњег меча. ТСЦ је имао већи посед лопте, Напредак озбиљније нападе. Могао је Пантовић већ на старту да искористи велику грешку Маринковића, а могли су и Благојевић, Вулић, Мајдевац и Зличић квалитетније да запрете Савићу и Илићу на голу. У најбољој шанси из првог дела игре, шут Бастајића, после обећавајег напада, блокиран је од стране дефанзиваца гостију и било је јасно да под Багдалом нико у потпуности неће успети да наметне своју игру.

Није се то допало Жарку Лазетићу, па је пробао да изменом већ на полувремену (Влалукин заменио Станића) посед оплемени конкретнијом игром у нападу. И успео је тим из Бачке Тополе да још више ка голу Савића повуче линије одбране домаћина, док се Напредак још сигурније одлучио на чекање грешке ривала и прилику из контре.

Петровић је пробао да маказицама изненади Савића, али је лопта отишла преко гола, док је Маринковић успешно зауставио добар продор Ћирковића. А први шут гостију у оквир гола видели смо након сат времена игре, када је Пантовић опробао шут главом.

Пробао је потом Гаћиновић да пробуди напад Напретка уласком Ђорђа Јовановића у игру, нешто касније и још неколико офанзиваца. Имао је Напредак пречку резервисте Маринковића на истеку 90. минута, после центаршута Марјановића, који је у игру ушао неколико минута пре тога, али осим тога скоро ништа интересантно нисмо видели пред голом Илића у наставку игре, а до краја меча прилично је спласнула и офанзивна гостију, и поред улазака Радина и Миловановића, чиме је ТСЦ дошао до 47. бода у првенству и остао сигуран на трећем месту на табели, док је Напредак уписао још један бод на пролеће, укупно осми, и у овом тренутку безбрижно дише изван опасне зоне, на десетом месту.

24. коло Моцарт Бет Суперлиге

НАПРЕДАК – ТСЦ – 0:0 (0:0)

Стадион Младост, Крушевац

Судија: Срђан Јовановић

НАПРЕДАК: Савић 6, – Вукајловић 6, Мршић 6,5 Маринковић 6, Јовановић 5,5 – Крстић 5,5, Љубомирац 5,5 Зличић 6 (од 77. Марјановић -), – Бастајић 5,5 (од 70. Јовановић Ђ. -), Благојевић 5,5 (од 83. Маринковић -), Мајдевац 5,5

ТСЦ: Илић 6, – Крстић 6 (од 89. Шош-), Пејић 6, Стојић 6, Петровић 6,5, – Ђаковац 6, Вулић 5,5 (од 75. Миловановић -), Станић 5,5 (од 46. Влалукин- ), Јовановић 5,5, Пантовић 6, Ћирковић 6 (од 75. Радин -)

Играч утакмице: Немања Петровић (ТСЦ)

Извор: http://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 07. 03. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!