ОЧЕКИВАЊА СУБОТИЧАНА ПРЕД КОМШИЈСКИ ДЕРБИ (ВИДЕО)

Пред фудбалерима Спартака је комшијски дерби. „Голубови“ сутра од 20 часова на Градском стадиону дочекују ТСЦ из Бачке Тополе, у оквиру 8. кола Суперлиге.

Спремни су у редовима суботичког суперлигаша да одмере снаге са комшијама. Знају да неће бити лако, али се надају да ће уз максимално залагање, подршку публике са трибина успети да наставе позитиван низ резултата на свом терену.

– Пред нама је тежак задатак, дерби утакмица која је веома важна за нас. Очекујем велику подршку од верних навијача који су нас пратили и на страни јер та атмосфера са трибина може додатно да нас понесе у позитивном правцу – каже шеф струке Спартака, Славко Петровић.

Стратег Суботичана уз велики респект говорио је о противнику из Бачке Тополе, али да верује у свој тим и очекује да бодови остану у Суботици.

– Екипа ТСЦ-а не само што је трећа на тебели, него је тим који тешко прима голове. На седам до сада одиграних утакмица добили су само два гола, једина одбрана која је боље прошла од ТСЦ-а је Звездина. Оно што је веома занимљиво, наш противник на страни игра изузетно квалитетно. Од све четири утакмице које су одиграли Бачкотополчани немају пораза, а распоред им баш и није био наклоњен. Чукарички су победили 4:1 у Београду, имали су тешко гостовање против Партизана, Радничког у Нишу и Напредак у Kрушевцу. Примили су само један гол и освојили осам бодова на тим гостовањим аи то говори о квалитету ТСЦ-а. Можда су имали проблема кући јер су ту заказали, али у последњој утакмици са високом победом против Младости Гат су показали да су и тај проблем пребродили – истиче ПетровићЕкипа ТСЦ има одличне играче и озбиљно прети са свих позиција, а то потврђује и чињеница да се девет играча већ уписало у листу стрелаца. За нас тежак задатак, али сам увек оптимиста. У протеклом периоду смо добро радили, тренирали и на овом мечу ћемо морати да пружимо свој максимум да би дошли до бодова. Надам се да ће тако и бити. Да ћемо наставити серују позитивних резултата на домаћем терену и доћи до бодова који су нам потребни.

Милош Остојић, искусни централни бек Спартака који је прошле недеље продужио сарадњу са „голубовима“, свестан је тежине задатка, ли се нада победи.

– Чека нас захтевна утакмица и сигурно да ће неке ситнице и детаљи одлучивати. Верујем да уколико успемо да пренесемо на терену оно што се будемо договорили у свлачионици да ће то бити добро за нас и да ћемо остварити позитиван резултат – рекао је Остојић.

 

 

Фото: Микико Ишикава

Извор: https://www.subotica.com/

ОБЈАВЉЕНО: 26. 08. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!