ОД БЕКА – ГОЛГЕТЕР

Новобановчани су убедљиво победили и пет лопти завршило је у мрежи Радничког 1912. Јунак је Ђорђе Кукољ (21), четвороструки стрелац. Није ово био најубедљивији тријумф Омладинца, у седмом колу надвисио је пазовачко Jединство са 7:0. Изабраници младог тренера Андрије Пољака, пре Сомбораца савладали су Први мај у Руми и увезали шест бодова. 

-Одиграли смо добро и у отвореној игри били бољи каже Пољак. – Меч је одигран без притиска и кад нема оптерећења, онда може да се ужива у игри. Драго ми је што је вољни моменат био на високом нивоу и што су после 2:0 и 3:0, момци желели да постигну још голова.

За Омладинац је, како Пољак каже, првенство завршено пре последње победе, али и да у преостала два меча, нема стајања.

– Гостујемо Текстилцу, међу три најбоље екипе у лиги и очекује нас тежак сусрет. У последњем колу домаћини смо Фениксу 1995 и нема разлога да у оба дуела не нападнемо за тријумф. Играчи су потврдили да могу са свима и очекујем да то покажу и у последњих 180 минута.

Кукољ је летос стигао међу Новобановчане из пиротског Радничког. Почео је у Партизану, наставио у Земуну и омладинску школу завршио у Црвеној звезди. Прве сениорске мечеве одиграо је у тиму Сомбораца. 

-Био сам у Радничком пре три године, неколико месеци и одиграо осам утакмица, а сад четири пута погодио његову мрежу. После додавања капитена Игора Лежаића, добро истрчао контранапад и донео предност, да би, три минута касније, постигао други гол. Ушли смо у пресинг, Лежаић је почео акцију, а Мићић је послао повратну лопту и нациљао сам угао. Трећи пут савладао сам голмана ударцем са 18 метара, а четврти кад сам се изборио за лопту, прешао штопера и голмана и лако погодио мрежу – задовољан је Кукољ.

Дебитовао је у улози центарфора и тренер Пољак добро је осетио Кукољеву спретност у нападу.

– Дошао сам као десни бек, последњих неколико утакмица био сам на позицији крила и сад ме тренер ставио у врх напада, а уз мене био је Лежаић. Добро смо функционисали и ово је победа тимске игре. И у Оџацима јуришаћемо на победу и имајући у виду да нема оптерећења око пласмана, уверен сам у још један квалитетан меч – јасан је Ђорђе Кукољ.

Аутор: Б. Бу.

Извор: http://www,zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 25. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!