ОД ЛЕТА ЛЕПША СЛИКА

БОРАЦ (ШАЈКАШ) ПРОДУЖИО САРАДЊУ СА ТРЕНЕРОМ НЕБОЈШОМ ФИЛИПОВИЋЕМ

Борац из Шајкаша изборио је опстанак у српсколигашком друштву и задржао стручни штаб за наредну сезону. Челници клуба продужили су сарадњу са тренером Небојшом Филиповићем, па су завршили више од пола посла у припреми за старт борби за бодове.

Црвено-црни су у протеклих годину дана имали више тренера. Филиповић је почео првенство и после уводних мечева напустио клупу. Заменио га је Живан Јелин, па је после њега стигао Зрењанинац Душко Подгорелец који је предводио тим у осам јесењих и четири пролећна меча. Филиповић се вратио и завршио трку.

Борац је такмичење у Српској лиги „Војводина“ завршио на десетом месту, освојио је 39 бодова из 11 победа, шест ремија и 13 пораза. За три бода био је испред адорјанске Тисе, прве испод црте и међу пет екипа које су испале.

– Опстанак је био једини циљ и заслужили смо да останемо у српсколигашком каравану – каже Филиповић. – Првенство је било турбулентно, пет екипа је испало, а пола лиге борило се за спас. Све је иза нас и после анализе јасно је шта нам је чинити да би наредно првенство било боље и безбрижније. Лако смо договорили наставак сарадње, годинама сам овде и надам се да ћемо бити успешнији и у горњем делу табеле, као претходне две сезоне.

Док играчи одмарају, шеф струке Шајкашана мислима је у припремном периоду и стварању тима.

Није тајна да је жеља да се неки играчи врате у клуб, нови ангажују и задржи погон који је био на располагању. 

– Желимо да освежимо тим, да конкуренцију подигнемо на виши ниво, а знамо какви су нам потребни профили играча. Биће и захвалница, али о кадровским решењима у оба смера рано је да се говори.

Кад је прошле зиме стандардни голман Драгољуб Петровић напустио клуб, ангажован је млађани Сте-ан Тодић, рођен 2006. године и искористио је прилику. Головима и асистенцијама наметнуо се и Никола Тедић, три године старији…

– Поред њих истакли су се и други млади играчи. Василије Малешевић, Немања Ромић и Данијел Павловић и даље су у категорији бонус играча, а иза себе имају одличну минутажу и потврдили су потенцијал.

Кроз протокол су прошла 32 играча и од тога броја четворица су завршила на нивоу полувремена, исто толико са по два уписана меча. Капитен Лука Гргић провео је на терену 2.493 минута, а иза њега поређали су се: Зарије Гојковић (2.106), Игор Мирковић (2.081), Никола Бурсаћ (2.038), Владимир Парошки (1.714), Стојан Максимовић (1.653), Василије Малешевић (1.455), Немања Ромић (1.413), Стефан Тодић (1.350), Данијел Павловић (1.344), Никола Тедић (1.235), Владо Топић (1.170), Страхиња Крстевски (1.107), Арсеније Петровић (872)…

– Окосницу тима предводили су најискуснији, уз велику потпору и добру сарадњу са млађим нараштајем. Ако нам се планови остваре, уз искуство које су млади стекли у прошлом првенству, могли бисмо да дођемо до великог бонитета – јасан је Филиповић.

Тренер Филиповић заказао је седам провера и почеће 13. јула утакмицом против новобановачког Омладинца. Следе мечеви са јуниорима Војводине, Нафтагасом, новопазовачким Радничким, јарачком Младости и зрењанинским Радничким, а генерална проба биће 11. августа са Војводином 1928 из Перлеза.

Ц. Б. 

ТЕДИЋ ПРВИ СТРЕЛАЦ

Млади Никола Тедић постигао је шест голова и први је стрелац екипе. Искусни центарфор Крстевски погодио је пет пута, гол мање остварио је Гргић, Гојковић је био стрелац три, Бурсаћ, Топић, Пановић, Бугарин по два пута, а уписали су се још Малешевић, Аћимовић и Ракић.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 27. 06. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!