ОД ПЛАНИРАНЕ ПОЗАЈМИЦЕ ДО ОТКРОВЕЊА СЕЗОНЕ: УСПЕШНИЈИ ОД ВЕЉКА ИЛИЋА ЈЕ САМО МИЛАН БОРЈАН

Млади голман ТСЦ-а на само девет примљених голова

/Од дописника Моцарт Спорта из Бачке Тополе/

Нешто дође плански, а нешто сплетом околности. Тако је ове сезоне у ТСЦ-у у први план ускочио Вељко Илић. Млади голман, рођен 2003. године, дошао је у клуб прошлог лета као слободан играч из Црвене звезде. Био је прва опција у омладинском тиму Тополчана, али није успео да стигне до најбоље селекције. Чак је и припреме у Словенији преседео на клупи јер је за чувара мреже пројектован био Никола Бурсаћ, чији рад је праћен на позајмици у Радничком из Сремске Митровице.

Како се приближио почетак првенства и утакмица првог кола Моцарт Бет Суперлиге између ТСЦ-а и Чукаричког, Илић је био у потрази за клубом где ће отићи на позајмицу. Уследила је повреда Бурсаћа, па је Жарко Лазетић у ватру бацио управо Илића који је своју прилику одлично искористио.

Јунак утакмице у узаврелој амосфери у Ивањици успео је да одбрани пенал Петру Гигићу у првом делу, при 0:0. Након тога је скидао зицере играчима Јавора, ређали су се Гигић, Гојковић и остали. Када се подвуче црта, Илић оправдано носи епитет играча утакмице. Сем тога, други пут је ове сезоне одбранио пенал. Против Радника је помогла статива, а сада је успео да ухвати „живу лопту“ центарфору Јавора.

Да не буде само да брани пенале, Илић показује и остале карактеристике. Одлично контролише простор, сигуран је на лопти након прекида и врло добро брани ситуације један на један. Статистика каже да је на 16 утакмица савладан укупно девет пута што је просек од 0,56 примљених голова по мечу. На осам мечева је сачувао мрежу што са са комплетном одбраном ТСЦ-а ставља у сам врх табеле и део је друге најбоље одбране у лиги, испред је само Црвена звезда са свега шест примљених голова.

Вања Узелац
vanjauzelac8@gmail.com

Вељко Илић (©MN Press)

Извор: https://www.mozzartsport.com

ОБЈАВЉЕНО: 31. 10. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!