ОДБРАНА БОЉИ ДЕО ТИМА

ОФК КИКИНДА ЗАВРШИЛА НА ПЕТОМ МЕСТУ СРПСКЕ ЛИГЕ ВОЈВОДИНА, ЈЕСЕЊА СЕЗОНА БЕРИЋЕТНИЈА, А У ОБА ДЕЛА ПО ЈЕДАН ПАД У ИГРИ

Ремијем са новим прваком из Инђије, повратничку сезону у српсколигашкој „Војводини“,
ОФК Кикинда завршила је на петом месту. Осим позиције, поглед на табелу казује да су све остале бројке Кикинђана парне: у 30 утакмица забележили су 12 победа, десет ремија и осам пораза, уз гол-разлику 34:24 и 46 бодова.

– Захвалан сам сарадницима и играчима који су одрадили целу сезону – каже Владимир Шпоња, шеф стручног штаба.- Трпили су ме сви, што баш није било лако. За сваки бод мукотрпно су момци радили и поштено га освојили на терену. Имали смо подршку челних људи клуба и навијача, препознали су тренутак и пружили нам безрезервну подршку када није све ишло како смо желели. Када резимирамо сезону и упоредимо јесењи и пролећни део, резултатски се види велика разлика. Јесен, са 27 бодова, била је берићетнија, а остаоје жал што смо у оба дела имали по један озбиљнији пад у игри. То нас је на крају коштало још бољег резултата, а све због чињенице да, ипак, нисмо имали довољан фонд играча који могу да одговоре захтевима у овом рангу.

Гледајући само квалитет игара, Шпоња не види разлику између јесени и пролећа.

– Јесенас смо, у неким утакмицама, користили и мали број шанси, док се у другом делу то није догодило, па је остварен и велики број ремија, поготово без голова. Константна нам је, углавном, била игра у дефанзиви, у оба дела такмичења на по осам утакмица нисмо примили гол, што показује да смо имали дисциплину и одговорност. У
прилог иде и чињеница да, уз првака Железничара, имамо најбољу одбрани у лиги. Добро је и да су тај последњи бедем чинили млади играчи, а неки су тек дебитовали у сениорској конкуренцији. Због силних проблема с повредама испред мреже су се смењивала чак тројица голмана, па је и талентовани Жилић добио минуте у овом првенству.

Највећи проблем, а много су Кикинђани радили на томе, био је офанзивни део игре и завршница.

– Никако нисмо успевали да направимо већи искорак на том пољу и тек на неколико утакмица били смо на жељеном нивоу. Задовољан сам штосе више младих издвојило и предњачило у раду. Био бих поносан кад би неко од њих отишао у више рангове, у већи клуб. Надам се да ће ОФК Кикинда као клуб наставити да расте и да ће следеће сезоне орга низација бити на још вишем нивоу, што би колектив сврстало у стабилне лигаше,а из тога би се, можда, појавила шанса иза неки значајнији резултат. После кратке паузе идемо у прелазни рок који за ОФК Кикинду, због специфичних околности, никада није лак. Са оваквим системом такмичења лига ће и наредне сезоне бити захтевна и напорна, па одлуке морају да буду амбициозне и конкретне, да би се избегла свака прича о опстанку у друштву српсколигаша – јасан је Шпоња.

Д. П. П.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 05. 06. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!