ОДБРАНА ШАМПИОНСКОГ ПРСТЕНА

Фудбалски клуб Железничар из Инђије је започео нов тренажни процес за трећелигашко такмичење. 

Резултатски сјајну повратничку сезону међу војвођанске трећелигаше је имао инђијски Железничар. После 50. година паузе су се вратили плаво-бели на ту сцену и уз тада зацртани циљ, опстанак, све је вишеструко превазиђено. У трци са комшијским саставом румског Словена су први пресекли победничку траку, али се касније испоставило да је то било недовољно. У клубу су били приморани да сада започну нови тренажни процес и биће први у историји који ће бранити трећелигашку титулу.

„Идемо све испочетка,, – започео је наш разговор Игор Ђумић потпредседник ФК Железничар Инђија и додао: ,,Прошлог лета нисмо најављивали амбиције за освајање титуле, у зиму смо их некако најавили. Сада можемо да кажемо: хоћемо да поновимо прошлу сезону. Да одбранимо титулу шампиона (кроз смех) Српске лиге Војводина. Данас смо започели припреме. Момци из прошле сезоне су ту. Има за сада само један новајлија, а ту је доста момака на проби. И још ће доста њих доћи на пробу. Струка је остала ту, тако да су се показали добро, момци ће да раде и сигуран сам да ће бити спремни за 17.август и нову сезону.“

Као запета пушка, ФК Железничар Инђија

Стручни штаб и велика већина играча је била на окупу. Фалио је само капитен из прошле сезоне, Славољуб Ђокић који је по други пут у прволигашком клубу – Борац Чачак. Наравно ту прелазни рок није готов, а окупљање играча и први тренинг је обављен у СЦ „Леје“. Истрчани су и први метри у јасном циљу.

„Нови изазови, онако поднели смо сви то тешко што се десило, након освојеног првог места нисмо ушли у лигу„, рекао је Владимир Ливаја тренер ФК Железничар Инђија и наставио, „Амбиције су другачије у односу на прошло лето. Покушаћемо да одбранимо освојену титулу што је сигурно први пут у историји овог нашег фудбала„.

За осам дана следи и прва тренинг утакмица против бешчанског Хајдука. Потом ће то изгледати овако: 

13.јул Хајдук Бешка
17.јул Јединство Сурчин
20.јул Телеоптик (гостовање)
24.јул Студентски Град
27.јул Будућност Крушик (гостовање)
3.август Звездара (гостовање)
7.август – ?
10.август Лозница.

И последња вест, дуго чекана је да ће трећелигаш коначно добити и адекватне просторије тик уз сам фудбалски терен СЦ „Леје“.

Извор: http://www.sportin.biz

ОБЈАВЉЕНО: 04. 07. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!