ОДРЖАН КАМП ТАЛЕНТОВАНИХ СУДИЈА ОРГАНИЗАЦИЈЕ СУДИЈА ФСВ – СРЂАН ЈОВАНОВИЋ И НЕНАД ЂОКИЋ ЗА КАТЕДРОМ

Камп талентованих судија Организације судија Фудбалског савеза Војводине одржан је од 9. до 11. децембра 2022. године у Бечеју. Учесници Кампа су били судије из Талент-Ментор програма, односно 19 најталентованијих судија из све три групе Војвођанских фудбалских лига који су у три дана имали прилике да слушају предавања еминентних предавача.

Идеалне услове за одржавање овог значајног догађаја, уз Фудбалски савез Војводине као организатора, омогућили су Општина Бечеј, Гимназија у Бечеју и хотелска установа „Клуб 4“.

Учеснике Кампа поздравио је генерални секретар Фудбалског савеза Војводине Миодраг Цвијић који је истакао да је ФСВ увек подржавао и да ће подржавати овакав вид рада Организације судија јер на тај начин се свакако доприноси још већем бољитку и квалитету фудбала широм Војводине.

Председник Организације судија ФСВ Бранко Павловић се захвалио генералном секретару и обећао да ће Организација све учинити како би оправдала поверење челних људи Фудбалског савеза Војводине и како би фудбал у Војводини и Србији био и даље најпопуларнији спорт.

Посебан печат као специјални гости и предавачи на Кампу оставили су Срђан Јовановић, најбољи српски судија и један од најбољих делилаца правде Лиге шампиона и Ненад Ђокић, члан Судијске комисије ФСС и прослављени српски судија који је, између осталог, био члан судијског тима на финалној утакмици Лиге шампиона 2018. године. Младе судије и ментори су предавања ових сјајних гостију пратили широм отворених очију и максималне пажње, а утисци које су понели својим кућама и својим судијским организацијама су феноменални.

Уважени гост овог Кампа био је и Координатор Талент-Ментор програма Организације судија Фудбалског савеза Региона Западне Србије Милан Кубуровић који је желео да присуствује раду Талент-Ментор програма у Војводини како би одређена искуства могао да имплементира у свом региону. Присуство Ненада Ђокића и Милана Кубуровића овом Кампу само је почетак, верује се, снажне и дугорочне сарадње између судијских организација двају региона, Војводине и Западне Србије.

Проверу и скенирање физичке припремљености судија Талент-Ментор програма урадио је национални фитнес инструктор Илија Брдар са својим сјајним помоћницима Иваном Микалачким и Миланом Шутуловићем.

Предавачи на Кампу били су још и председник ОС ФСВ, Бранко Павловић и национални инсруктори-предавачи Никола Томичић и Јовица Шавија.

Кампу су присуствовали и сјајни и посвећени ментори судија из Талент-ментор програма Урош Суботић, Горан Лековић, Роберт Киш-Чепеги, Саша Богићевић, Јовица Милин, Драган Милошевић и Олајош-Нађ Матија који су у вишесатном разговору указали судијама на све позитивне и, али и негативне ствари које су уочене код њих током јесењег дела сезоне.

На крају треба истаћи да је, уз крем судијске организације Србије и 100%-ан одзив судија и ментора, Камп апсолутно испунио очекивања и да ће Организација судија ФСВ и сам Фудбалски савез Војводине у пролећном делу сезоне имати снажну основу и подршку у Талент-ментор програму.

ОБЈАВЉЕНО: 13. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!