ОДРЖАН СЕМИНАР СЛУЖБЕНИХ ЛИЦА СРПСКЕ ЛИГЕ ВОЈВОДИНА И ВОЈВОЂАНСКИХ ФУДБАЛСКИХ ЛИГА

У Бечеју, у хотелу „Златна обала“ и на терену са вештачком травом ОФК „Бечеј 1918“, од 3. до 7. августа 2023. године, у склопу припрема за предстојећу такмичарску 2023./24. сезону, одржани су семинари делегата, делегата-посматрача, судија и помоћних судија Српске лиге ВОЈВОДИНА и Војвођанских фудбалских лига “Север”, “Југ” и “Исток”.

Семинаре је отворио генерални секретар ФСВ Миодраг Цвијић, који је у име председника ФСВ Драгана Симовића и у своје лично име учесницима пожелео успешан рад и успешну сезону уз жељу да деловањем доприносе регуларности такмичења и просперитету Војвођанског фудбала. Такође, истакао је да се очекује изузетна такмичарска неизвесност, а да се од судијске организације очекује да у овом сегменту буде фактор компактности.

Председник Организације судија ФСВ Бранко Павловић, који је са својим сарадницима Урошем Суботићем, Јовицом Шавијом и Николом Томичићем више него успешно руководио овим семинаром, истакао је да су по први пут Фудбалски савез Војводине и Организација судија ФСВ добили прилику да организују семинар Српске лиге ВОЈВОДИНА и да је убеђен да ће задатак бити извршен на најбољи могући начин. Такође, изразио је задовољство начином одржавања овог семинара, захвалио је руководству ФСВ на подршци, захвалио граду Бечеју на гостопримству и нагласио да су фудбалске судије спремне да наредни такмичарски период учине периодом стабилности и поноса.

Посебан печат семинарима оставио је својим присуством и сјајним предавањем председник Судијске комисије ФСС Дејан Филиповић.

Проверу здравствене способности и судија и делегата извршила је Ординација спортске медицине „Sport Medico“ којом је руководио доктор Бојан Ћећез са својом екипом.

Током преподнева судије су полагале тестове физичке припремљености којима је руководио Илија Брдар, фитнес инструктор ФСС, са својом комисијом.

Миодраг Радаковић, председник Такмичарске комисије ФСВ је до детаља упознао делегате са најбитнијим деловима Пропозиција такмичења.

И судијама и делегатима су се обратили и Комесари за такмичење и суђење на њиховим лигама:

Српска лига ВОЈВОДИНА – Миодраг Радаковић и Роберт Киш-Чепеги

ВФЛ Север – Живко Бакић и Дејан Вучић

ВФЛ Исток – Дејан Поточан и Миљан Мишић

ВФЛ Југ – Драган Крмар и Веселин Аџић

У богатом петодневном програму учесницима су презентована Правила фудбалске игре и уједначаван је критеријум суђења гледањем најновијег УЕФА и ФСС видео материјала.

И делегати и судије су, такође, проверавали теоретску спремност путем тестирања.

 

 

 

ОБЈАВЉЕНО: 10. 08. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!