ОДРЖАН ЖРЕБ ЗА ОМЛАДИНСКУ И КАДЕТСКУ ЛИГУ СРБИЈЕ

У просторијама ФСС на Теразијама одржан жреб за омладинце и кадете, а Црвена звезда у обе конкуренције креће у одбрану титуле против Младости из Лучана.

У просторијама ФСС на Терзијама извучени су такмичарски бројеви у конкуренцији омладинаца и кадета. Присутним представницима клубова обратили су се Драган Радовановић комесар за такмичења, заменик Срђан Милутиновић, координатор млађих категорија Душан Гелић, Никола Лазетић и Весна Новаковић. Поменути су на почетку разговора честитали Црвеној звезди на освојеној титули у обе конкуренције, да би се затим прешло на упознавање са пропозицијама за сезону 2022/20023 и извлачењу такмичарских бројева. Вечити дерби се игра 8/9 октобра на Маракани, а бранилац трофеја у обе конкуренције Црвена звезда на старту првенства укрстиће копља са Младости из Лучана.

– Једна од новина јесте да клубови неће моћи да одложе утакмицу због медицинских разлога. Сезона почиње 13. августа, а завршава се 7. децембра. У првом делу одиграће се 15. кола, плус два из пролећног дела, стим што ће бити три ванредна кола – каже координатор такмичења у ФСС, Душан Гелић.

Драган Радовановић комесар за такмичење се осврнуо на изречене јавне опомене…

– Уколико екипа добије пет и више жути картона, без обзира да ли су у питању играчи или особље на клупи, ФСС ће изречи дисциплинску пријаву.

Затим је Радовановић додао…

– Више од 50 посто клубова на гостовања не воде физиотерапеуте, докторе… Уколико делегат региструје да клуб нема медицинско особље, тај исти клуб биће жестоко кажњен.

Присутне је занимало колико може странаца да наступи у Kвалитетним лигама…

– ФСС нема одлуку за играче из иностранства. Тренутно може колико хоће, али је то папиролошки тешко извести. Уколико се деси да један или више клубова буде имао велики број фудбалера са страним пасошем, брзо ћемо реаговати и сазвати комисију за омладински фудбал, да не би дошло до угрожавања наше деце – рекао је Гелић.

Треба рећи да су бонуси остали и за ову сезону. То значи да ће тројица 2003 годишта ће моћи почети утакмицу. За сада још увек није донета одлука колико може клуб да лиценцира играча.

– Разговарали смо да ограничимо број, али нам треба подрша Извршног одбора ФСС. Руководство српске куће фудбала тражи да све решимо са клубовима. Kад усгладимо и нађемо најбоље предлоге они ће прихватити. Региони нису за то да две екипе уђу кроз бараж, омладинске и кадетске. То је логично јер им више одговара да сваке године имају по једног свог представника. Наши аргументи су јасни, уколико би ушла два квалитетнија испала би два а било би регуларније и мање тензије – подвукао је Душан Гелић.

ОМЛАДИНЦИ 1. KОЛО

Вождовац – Графичар
Партизан – Чукарички
ТСЦ – Бродарац
Рад – ИМТ
Раднички (НБ) – Нови Пазар
Раднички 1923 – Напредак
Војводина – ОФK Вршац
Црвена звезда – Младост (Л)

KАДЕТИ 1. KОЛО
Оле – Графичар
Партизан – Чукарички
ТСЦ – Бродарац
Рад – Слога (KВ)
Kикер – Спартак ЖК
Јагодина – Напредак
Војводина – Телеоптик
Црвена звезда – Младост (Л)

ФОТО: Са извлачења такмичарских бројева омладинаца и кадета у просторијама ФСС на Теразијама

Извор: http://omladinskeligesrbije.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 15. 07. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!