ОДРЖАНА КОМЕМОРАЦИЈА У ЧАСТ ДРАГОЉУБА САМАРЏИЋА

У великој свечаној сали „Мастер“ центра, данас је одржана комеморација поводом смрти члана Скупштине и некадашњег председника ФK Војводина Драгољуба Самарџића.

У присуству породице, пријатеља, руководства ФK Војводина на челу са председником Драгољубом Збиљићем, градоначелника Новог Сада Милана Ђурића, представника Фудбалског савеза Војводине на челу са председником Драганом Симовићем, играча и чланова стручног штаба Војводине, као и медија, евоциране су успомене и одата последња почаст човеку који ће заувек остати у сећању свих нас који смо део ФK Војводина, Града Новог Сада и читаве фудбалске Србије.

Присутнима се најпре обратио члан Управног одбора ФК Војводина Петар Ђурђев.

– Драгољуб Самарџић је свој живот везао за успехе и традицију нашег вољеног клуба. Као што добро знамо, он је један део играчке каријере провео у Војводини, а колико је заправо волео наш клуб показује и да је чак у 35 наврата био у Организационом одбору меморијалног турнира „Стеван Нештицки“. Као што знамо, тај турнир је један од најпрестижнијих и од велике посебности за наш клуб, а Драгољуб Самарџић је увек волонтерски био спреман да помогне и тако покаже своју љубав према Војводини. Такође, он је био и 10 година у комисији омладинске школе и да је помогао када су се стварали ти сви врсни асови који су прошли кроз нашу академију у осамдесетим и деведесетим годинама. Један део своје каријере провео је у Холандији, а и током тог периода помагао је својој Војводини. Свима нам је у сећању и чувена утакмица када је велики Ајакс, касније шампион Европе, тада једва победио нашу Вошу резултатом 4:3, а у свему томе, са нама је увек био и наш Драгољуб. И у оним тешким моментима који сваки велики клуб прође у неком тренутку и када је била неопхподна финансијска консолидација, и тада је био члан Управног одбора, а онда је дошла и та чудесна ноћ у Нишу, 2020. године када смо против свега успели да освојимо Куп Србије. Након тога је он постао и председник клуба. И ја га се сећам увек, када сам долазио у ФЦ „Вујадин Бошков“ како је седео у својој канцеларији и са гомилом папира око себе и покушавао да реши сваки проблем. То су били ти неки невидљиви тренуци, који не могу некада да виде играчи ни навијачи, а то све носи један огроман терет и бреме, а он је чинио све да један овако велики клуб стане на ноге и настави нормално да функционише. Све је то господин Самарџић носио на својим плећима, не оптерећујући друге. Имао сам ту част да имамо изузетан пријатељски однос и могу да кажем да је он знао шта је Војводина и колико је она велика. Да је више од једног обичног спортског клуба, од 11 играча који излазе у црвено-белим дресовима на терен, већ да је оставила дубок траг на наш, али и на европски фудбал, што показује данас и стартна постава наше репрезентације на Светском првенству. Небројано пута смо, он и ја заједно, нажалост, испратили бројне великане нашег клуба који су нас напуштали током претходних година и нисам могао ни да замислим овај дан, када он неће седети овде поред мене, али воља Господња је била таква да је његов овоземаљски живот завршен, али његова дела и оно што је оставио Војводини остаће заувек запамћено – рекао је Петар Ђурђев.

Драгољуб Самарџић је био изузетан спортски радник, што је показао не само у ФК Војводина, већ обављајући функције и у Аероклубу Нови Сад, те као први човек Савеза спорта Општине Инђија, као и потпредседник Фудбалског савеза Војводине, у чије име се обратио Драган Симовић.

– На прсте једне руке могу се набројати изузетни људи који су имали овако велике каријере попут Драгољуба. Ретки су они који су читав свој живот посветили једном клубу и у њема били на скоро свим могућим функцијама. Драгољуб је и као играч и касније као фудбалски радник помогао Војводини и то на један изузетан и квалитетан начин. Освојити титулу са Војводином у оној лиги СФРЈ у којој су играли Црвена звезда, Партизан, Динамо, Хајдук је заиста својеврсна сензација. Касније га је каријера одвела у Рад, па холандски Виљем, да би се потом поново вратио у своју Војводину и посветио јој низ година, као спортски директор, а потом и у Извршном одбору и као члан Скупштине и председник, што је био врхунац његове каријере фудбалског радника. И сами сте сведоци да таквих у нашем фудбалу, па и у региону, нема много. Ја сам имао задовољство да протеклих неколико година сарађујем са њим у Фудбалском савезу Војводине и он је увек желео да се активно бави проблемима, а не да буде само формални учесник. Он је један од зачетника идеје коју покушавамо да реализујемо, а то је изградња куће фудбала у Војводини. Увек је био пун снаге, ентузијазма, воље и жеље за успехом. Хвала господине Самарџићу на свему што сте урадили за Ваш клуб, Савез и фудбал на овим просторима – рекао је Драган Симовић.

За крај, у име породице Самарџић, обратио се и његов син Владимир.

– У име своје породице желим свима да се захвалим на комеморацији у част нашег Драгољуба. Мени је изузетно тешко да се опростим од оца и свог најбољег пријатеља. Његов одлазак нас је све изненадио, али изгледа да људи попут њега и одлазе тако муњевито, витешки. Он је био велики човек. Волео је фудбал, и баш смо гледајући га и провели наш последњи сусрет. Могу да му се захвалим на свему што је урадио за мене, да ми помогне и изведе на прави пут. Нека му је вечна слава – поручио је син Драгољуба Самарџића, Владимир.

Сахрана Драгољуба Самарџића обавиће се данас у 15 часова на Новом гробљу у Новом Саду.

Извор: https://www.fkvojvodina.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 02. 12. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!