ОДРЖАНА СЕДНИЦА ИЗВРШНОГ ОДБОРА ФСС

У Спортском центру ФСС у Старој Пазови јуче је одржана седница Извршног одбора којом је председавао заменик председника ФСС Ненад Бјековић. Издвајамо најважније одлуке.

⁃ Донет је нов Правилник о фудбалским такмичењима на основу кoјег је престала примена правила из 2007. године. Усвајањем овог системског акта ствара се основ за даљу модернизацију фудбалских такмичења на територији Републике Србије.

⁃ Фудбалски клуб ОФК ”Жарково” из Београда одустао је од такмичења у Првој лиги Србије чиме се створила потреба да се попуни слободно месту у том такмичењу. После разматрања приспелих предлога и кандидатура ИО ФСС је на основу релевантних критеријума донео одлуку да у такмичарској сезони 2022/23. нови прволигаш буде Јединство са Уба.

⁃ Усвојене су листе судија и делегата за утакмице Супер и Прве Србије као и за такмичење у Купу Србије.

⁃ Чланови ИО пружили су апсолутну подршку заменику председника ФСС Ненаду Бјековићу, генералном секретару ФСС Јовану Шурбатовићу који заједно са челницима Супер и Прве лиге председником Драгомиром Лазовићем и генералним секретаром Дарком Рамoвшем, воде преговоре о новом аранжману у вези са насловним спонзорством Супер и Прве лиге Србије за период од 2022. до 2025. године. У конкуренцији је неколико компанија, а одлука о будућем партнеру биће позната у наредних седам дана. Извесно је да ће то финансијски бити највећи уговор овог типа у историји српског фудбала.

Извор:  https://fss.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 23. 06. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!