ОДРЖАНА СЕДНИЦА ИЗВРШНОГ ОДБОРА ФСС

У просторијама Спортског центра у Старој Пазови одржана је седница Извршног одбора ФСС којом је председавао заменик председника наше организације Ненад Бјековић.

Од важнијих одлука издвајамо:

Усвојен је Правилник о регистрацији, статусу и трансферу играча ФСС који је усклађен са новим Статутом ФСС и одговарајућим Правилником ФИФА.

Донета је одлука о систему сталних такмичења ФСС, пропозиције такмичења Супер и Прве лиге Србије за такмичарску сезону 2022-23, календар такмичења ФСС у мушкој и женској конкуренцији за такмичарску сезону 2022-23, као и бројне пратеће одлуке неопходне за почетак нове такмичарске сезоне.

Када је реч о пропозицијама, најважније новине односе се на бараж утакмице у којима се поред увођења обавезне ВАР технологије, укида правило гола у гостима. Од следеће године, клубови Прве лиге Србије морају да прођу поступак лиценцирања, што је најављено прошле године.

Сезона 2022-23 почеће недељу дана раније у односу на претходну, дакле 9. јула, због Светског првенства у Катару, а завршетак јесењег дела предвиђен је за 13. новембар 2022. године. Пролећни део сезоне почеће 4. фебруара 2023, а завршиће се 27. маја 2023. године.

Финална утакмица Куп Србије играће се 3. јуна 2023. године.

Утврђен је нацрт правилника о такмичењу који ће бити на јавној расправи у наредне две недеље.

Померање термина почетка првенства, условило је и померање почетка прелазног рока за једну недељу у односу на претходну сезону.

 

Извор: https://fss.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 31. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!