ОЏАЧАЧАНИ ПРОТУТЊАЛИ КРОЗ КУЛУ И НАСТАВИЛИ СИГУРНО КА ПРВОЈ ЛИГИ

ТЕКСТИЛАЦ БЕЗ РАМПЕ

Играчи Милована Панкова, тренера Текстилца, сигурним корацима грабе ка Првој лиги и све је ближа. После најубедљивије победе у дуелу са ОФК Бечејом (6:0), нешто слично поновило се и минулог викенда.
Бојан Браћ, капитен Оџачана, и саиграчи протутњали су кроз Кулу. Хајдук 1912 побеђен је убедљиво (4:0) а резултат је могао да буде и двоструко већи јер су плаво-бели пропустили још толико прилика.
Један од најбољих актера на терену поново је био Иван Давидовић, покретљиви и опасни нападач. За разлику од угакмице са Бечејцима, кад је три пута погодио мрежу, овог пута, истакао се као асистент после чијег је правовременог додавања Шавија у раној фази игре постигао водећи гол.


47 ГОЛОВА постигли су Оџачани, највише у лиги, а примили најмање – 12

– Одиграли смо одлично утакмицу. Било је наговештаја из противничког табора да ће покушати да прекину наш победнички низ од десет узастопних победа. Због тога смо ушли додатно мотивисани у дуел, да бисмо наставили са тројкама и приближили се циљу, пласману у Прву лигу – каже Давидовић.
Оџачани су добро почели.
– После моје асистенције Шавија је лако погодио мрежу, а убрзо је Николић удвостручио предност. Десет минута касније пао је и трећи гол, а Шавијин други, па је било јасно свима да од евентуалног изненађења неће бити ништа. У 61. минуту фаулиран сам у казненом простору, био је то очит пенал, а Шавија је сигурним ударцем ставио тачку на резултат.
Давидовић је искористио празинике да посети најближе у родном Неготину, а на реду је још један дерби, са упорним пратиоцем Борцем.
– Имамо пет бодова више и утакмицу мање, али та чињеница неће нас заварати и опустити, почећемо дерби као да немамо предност. Поштујемо све ривале, а у Шајкашанима још сигурно тиња нада да би евентуалном победом могли да нам закомпликују трку за пласман у виши ранг. Бићемо у јаком саставу, а очекујемо и долазак већег броја навијача да заједно наставимо успешан ход ка испуњењу плана. Била би то онда готово недостижан предност – јасан је Иван Давидовић.

Р. Медић

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 19. 04. 2023.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!