ОФК БАЧКА БЕЗ ШЕФА СТРУКЕ ПОСЛЕ ИСПАДАЊА У СРПСКУ ЛИГУ

После завршетка плеј-аута и испадања из прволигашке конкуренције, Игор Савић шеф стручног штаба ОФК Бачке, споразумно је раскинуо уговор. Пред члановима руководства сада је обавеза да у паузи нађу решење за трку у Српској лиги „Војводина” и експресни повратак у други ранг нашег фудбала.                                            

– На клупу екипе из Бачке Паланке, дошао сам у тешком тренутку – каже Игор Савић. – Са сарадницима сам учинио све, да би ОФК Бачка и наредне сезоне била прволигаш, али нисмо успели.

Пролећну сезону почео је Никола Пуача, а уз екипу се, пре доласка Игора Савића, кратко задржао и Триво Илић.

– У седам утакмица плеј-аута, под мојом командом, ОФК Бачка је остварила две победе и пет пораза. На крају смо заузели 15 место са 39 бодова и изгубили статус. И поред тога што нисмо успели, боравак у Бачкој Паланци остаће ми у лепом сећању, због добре сарадње са члановима руководства и сјајних навијача, здушно су бодрили клуб све до последње утакмице – каже Игор Савић.

Паланчани су пред почетак првенствене трке имали план да се експресно врате међу суперлигаше. На крају јесење сезоне, после 21 кола, били су на ‘ једанаестом месту са 27 бодова, колико је имао и Раднички (СМ), изнад линије плеј-аута. Чинило се тада да неће имати проблема да се нађу у плеј-офу и да пре треће фазе обезбеде опстанак. Мечеви у плај-ауту били су кобни, од 21 бода освојено је само шест, што није било довољно да се настави мисија у Првој лиги Србије.

Аутор: М. Ђ. К.

БЕЗ ИЗРАЗИТОГ СТРЕЛЦА

Паланчани су, после 21. кола, имали гол-разлику 17:20, а у следећих 16 мечева то је било поразније. Постигли су четири гола мање, а примили три више. ОФК Бачка није имала изразитог стрелца, по четири гола постигли су Страхиња Каришић и Данило Миленковић, док је Вукашин Богдановић уписао један.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 27. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!