ОФК БАЧКА – МАЧВА 0:1

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

ОФК Бачка – Мачва 0:1 (0:1)

Стрелац: Ристовић у 44. минуту

ОФК БАЧКА: Тороман 6,5, Мажић 6 (од 46. Луковић -), Миленковић 6, Петрић 6, Вукмановић 6 (од 46. Каришић 6), Радовић 6 (од 62. Левићанин -), Тодоровић 6,5, Шарац 6,5, Минковић 6 (од 46. Вук. Богдановић 6), Мандић 6,5, Јелић 6.

МАЧВА: Самуровић 7, Стевановић 7, Јевтић 6,5, Пешић 6,5, Белић 7, Тојчић 7, Панић 7 (од 62. Кукуличић -), Адамовић 6,5 (од 68. Марковић -), Аранаутовић 6,5 (од 62. Мићановић -), Ристовић 7,5 (од 74. Поповић -), Николић 6,5 (од 88. Сладојевић -).

Играч утакмице: Никола Ристовић

Стадион: „Славко Малетин Вава“. Судија: Мирослав Миленковић 6. Помоћници: Горан Богићевић и Иван Цветковић (сви из Београда). Жути картони: Петрић, Радовић, Јелић, Луковић (ОФК Бачка), Стевановић, Пешић, Адамовић, Арнаутовић (Мачва).

Бачкопаланчани су пропустили последњу прилику да победом уочи последњег кола плеј-аута евентуално сачувају статус прволигаша.
Гости су заслужено однели бодове, иако почетак утакмице није наговештавао да ће тако бити. Прву прилику имали су домаћини у 1З. минуту, Тодоровић је шутирао са 25 метара, али је лопта поред гола завршила у гол-ауту.
Четири минута касније Тодоровић је био у прилици да доведе Бачку у вођство. Упутио је ударац са 16 метара, али је лопта прошла поред стативе голмана Самуровића.
Оно што није успело Паланчанима, јесте гостима из Шапца. Из прве праве прилике су у 44. минуту дошли у вођство. Ристовић је шутирао главом са седам метара, погодио стативу гола голмана Торомана, а лопта је после тога завршила у мрежи.
У другом полувремену прву прилику да постигну гол имали су гости из града на Сави. У 48. минулу Пешић је шутирао са шест метара главом, изнад гола. Бачка је поново била у прилици да постигне гол, у 73. минуту Левићанин је упутио шут са осам метара, право у голмана Самуровића. Гости су запретили у 75, Адамовић је шутирао искоса са десне стране са осам метара, а Тороман је избацио лопту у корнер.
Последњу прилику на утакмици имали су Бачкопаланчани, Тодоровић је покушао са 18 метара и погодио стативу гола Самуровића.
Кад се све сабере гости из Шапца „заслужено су однели бодове из Бачке Паланке, а екипа из града на дунаву се још једном представила у бледом издању и званично опростила од Прве лиге.

М. Кременовић

Извор: http://www.zurnal.rs и https://www.instagram.com/fkbacka/

ОБЈАВЉЕНО: 15. 05. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!