ОФК КИКИНДА НА СТАРТУ СА ОМЛАДИНЦЕМ

ШПОЊА ИСПРАВЉА МИНУСЕ У ОДБРАНИ

Последњу проверу пред настабак Српске лиге, Кикинђани су имали против Војводине 1928 у Перлезу. Претрпели су минималан пораз највише због чињенице да су се испромашивали, а гол су примили у финишу.

Следи сада најбитније, на прагу су борбе за бодове, па Владимир Шпоња, шеф струке, резимира протекли период:

– Могао бих рећи да сам задо-ћвољан да се на крају нису догодиле неке повреде. Верујем, ипак, да ће бити саниране и да ћемо у јаком саставу у Нове Бановце. Кроз контролне утакмице уочљиво је било да нисмо деловали чврсто и дисциплиновано у одбрани, као у јесењем делу првенствене трке, изато у последњој седмици покушавамо да исправимо, пре свега, те недостатке.

Није први стручњак Кикинђана задовољан ни реализацијом нападача.

– Добро је да смо створили већи број шанси него у првом делу првенства, али прецизност је на ниском нивоу. Надам се да ће све, ипак, бити како треба када се будемо такмичили за бодове, премда нам је екипа још млађа него јесенас и биће неопходно времена и стрпљења да све дође на место.

Шпоња сматра да су клубови српсколигашке „Војводине““ уједначеног квалитета.

– Готово све екипе су освежене и незахвално је прогнозирати. Оптимисти смо и желимо да наставимо где смо јесенас стали. Фаворити су Словен, Железничар и Кабел, а наша жеља је, иако настављамо трку с трећег места, да будемо конкурентни са свима и дане уђемо у проблем када је реч о опстанку. Скромно се понашамо, али верујемо у своје могућности и да ће нам се исплатити мукотрпан рад током зимских припрема – јасан је Шпоња.

Д. П. П.

Извор: http://www.zurnal.rs

ОБЈАВЉЕНО: 28. 02. 2024.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!