ОФК КИКИНДА – ОМЛАДИНАЦ (НБ) 1:0 (0:0)

СРПСКА ЛИГА “ВОЈВОДИНА”

ОФК Кикинда – Омладинац (НБ) 1:0 (0:0)

Кикинда – Градски стадион. Гледалаца: 100. Судија: Недељко Рауковић (Суботица). Стрелац: Моровић у 90+2. минуту. Жути картони: Рељић, Стевановић, Степанчев (ОФК Кикинда), Суботић (Омладинац).

ОФК КИКИНДА: Савков, Степанчев (од 83. Аћимови), Кецман, Рељић, Јарић, Ивановић (од 74. Моровић), Стевановић (од 90+3. Француски), Зељковић, Мастило, Ђукић, Говернор.

ОМЛАДИНАЦ: Гуџулић, Осман (од 46. Бајић), Кукољ (од 74. Суботић), Радојчић, Голубовић, Мрђа (од 46. Милојевић), Савић, Гајић, Капур, Мићић, Лежаић.

Голом Моровића у последњим тренуцима утакмице, ОФK Kикинда је победила Омладинац из Нових Бановаца 1:0 и продужила наду у опстанак у Српској лиги – група „Војводина, мада су јој шансе минималне у преосталих шест кола првенства.

Прво полувреме на Градском стадиону је протекло у опрезној и незанимљивој игри обе екипе и издвојити само шут Зељковића са ивице шенаестерца и одличну одбрану гостујућег голмана, док је у наставку било више темпа у игри и шанси са обе стране.

Kада се чекало да главни судија Рауковић одсвира крај, јер је текао четврти минут надокнаде, капитен Ђукић је на ивици шеснаестерца одузео лопту несмотреном играчу Омладинца и упутио пас ка Моровићу, који је десетак минута раније у нападу заменио Дејана Ивановића, и уследила је егзекуција из петерца за велику радост играча и малобројних навијача.

Домаћини су на крају заслужено дошли до три бода и таман су за толико више желели победу од свог ривала.

Поред асистента и стрелца победоносног гола треба истаћи и двојицу младих играча – кадете Kецмана и Јарића, који су дали велики допринос у одбрани.

Иако је након пола године уписала три бода (последњи пут је славила у октобру код куће у дуелу са Првим мајем) и поправила бодовни салдо, ОФK Kикинда је и даље на последњем, 16. месту и у заостатку је шест бодова за тринаестопласираним, а то је позиција која обезбеђује опстанак.

Много среће и умешности потребно је кикиндском клубу да у шест преосталих кола избегне испадање – да убележи најмање четири победе, а истовремено конкуренти углавном да губе бодове, а то је тешко оствариво, посебно што има изузетно тежак распоред у финишу првенства.

Извори: https://nsfudbal.com/ и https://www.danas.rs/

ОБЈАВЉЕНО: 24. 04. 2022.

ПОДЕЛИТЕ СА ДРУГИМА!